You can't let someone walk away with all your secrets. - Looking for sara

Dagens citat som poppade upp under en joggintur i parken. Läste det någon gång för länge sedan och det kändes så hjärtslitande sant.

Varför är det så svårt att skilja sig? Därför att du inte bara kan stå och se på när någon går därifrån med alla dina hemligheter. När såren är öppna. Sen kommer fasen när personen som känner dig utantill, som du lämnade med alla dina hemligheter, är en främling.

Sen kommer fasen när den där personen är någon som alltid kommer att känna dig så väl, bär dina hemligheter, känner till ALLA dina värsta sidor som du känner till hans, och ni börjar bli något som liknar… vänner? Nä, kanske inte. Men ändå, tecken på det:

  1. Man får hem en låda svensk choklad med barnen på söndagkvällen. ”Jag vet att du gillar det”. ALLTSÅ. Just saying.
  2. Han har fixat födelsedagspresenterna till kompisens födelsedagsfest. Trots att det är din helg.
  3. Han tar på sig den fjortonmiljonte lusbehandlingen.
  4. Han börjar dela med sig av info concerning his life som var en vit fläck på kartan.

Nu är det ju inte som att vi kommer åka på semester tillsammans, men ändå, för barnen som fladdrar kring oss som fjärilar vid prisoner swaps, att det inte behöver fundera eller vara stressade.

2 Comments

  1. Precis så har jag och mitt X det. Fick den finaste komplimangen för ett par veckor sen när mannen som sköter våra skatter sa ”I wish all divorced people would act like you two, it would make my life and all childrens lives so much easier”. Efter vår skilsmässa fick jag ett nytt motto ”I just can’t sweat the small stuff”.

Write A Comment