Vintertid. Veratid. - Looking for sara
Vera
När sommartid går över i vintertid. När livet gick över i Véra-tid. För sju år sedan försökte jag somna, i en säng i ett rum nära Medelhavet. I samma stund som tiden dras tillbaka en timme och klockorna ställs om svämmade min säng över av ett vatten som inte gick att hejda. Nästa eftermiddag hade världens vackraste bebis landat i mina armar. En reva i tiden som kanske gled igen samtidigt som jag syddes ihop och blev helare än någonsin? Och tiden stannade. En liten stund, några veckor rörde sig tiden inte, tillräckligt för att jag skulle hinna hämta andan och njuta av det där nya lilla livet. För strax därefter hände någonting. Kanske när hon var sex månader gammal eller så. Tiden accelererade. Och jag vet inte om jag hann med riktigt. Ville fånga ögonblicken, lägga dem i vackra askar och knyta band runt om, spara dem under kudden, på en säker plats. Spara doften av bebis, den mjölkiga, pudriga. Det kluckande bebisskrattet. Jollret. De första små orden. Hennes små händer som fick tag i små, mjuka, oanvända fötter. Som stjärnstoff, ögonblicken. Omöjiga att fånga. Men längs vägen de här sju åren ligger glitter här och där. Första stegen, första ordet. Hennes hand i min hand. Hennes ögon som en vacker dag slog över från djupblå till gröna till honung till mandel. Hennes guldlockar som en vacker dag var glänsande och spikrakt. Och idag blir hon sju. En kopia av mig, i annan färgsättning. Min lill-bebis. Min förstfödda.

 

 

 

 

 

4 Comments

  1. Så otroligt fint skrivet Sara. Grattis till Vera på födelsedagen och till dig också som fick lyckan att vara hennes mamma<3

  2. Christina Reply

    Grattis Véra! Så fint skrivet om hur det är att få sitt första barn. Jag minns också bubblan jag var i, och februarisnön som började falla samma kväll min äldsta föddes.

  3. Så fint skrivet! Gråter när jag läser för jag känner igen det så väl. Vill stanna tiden så att barnen inte växer upp för snabbt. Samtidigt njuter jag av att få följa deras utveckling. Så fint det är att vara mamma!

Write A Comment