VEgo! - Looking for sara

Älskar quinoa, som blir ändå godare om man kokar den i kokosmjölk. Jag försöker förkovra mig i konsten att laga vegetariskt, och lyckades både med linsbiffar och falafel förra veckan. Det är verkligen ingen big deal för den här familjen, barnen märker knappt att det inte varit kött, vi äter så mycket grönsaker ändå.

Annars har vi börjat se Bron/Broen. En sjukt läskig serie, och jag tvingar Ludde att kolla tre gånger att han låst dörren samt att han måste stanna på nedervåningen medan jag går på toaletten innan han går upp på övervåningen innan vi lägger oss. Sjukt läskig. Lite på gränsen för mig som helt slutat läsa deckare och inte klarade Millenium.

Gillar ni att bli skrämda? Begriper inte hur folk kan gilla skräckfilm till exempel?

 

Author

10 Comments

 1. Bron är så så bra! Vi tittar på sista säsongen nu, lyx för er att ha allt kvar.

  • admin Reply

   Men LÄSKIGT! Vi är väl igenom halva första säsongen… svårt att sluta titta!

 2. Så gott det låter att koka quinoa i kokosmjölk. Tar du det helt och hållet istället för vatten, ungefär samma mängd? Jag äter mest vegetariskt och har gjort så sedan gymnasiet, ibland äter jag fisk och skaldjur. Trots det lagar jag kött ibland till övriga familjen, svårt att alltid fixa hyfsat snabb, god och ändå mättande vegetarisk mat. Jag tittar aldrig på läskiga serier/filmer eller läser deckare. Helt onödigt att skrämma upp sig själv. Låter inte som om du borde titta på Bron 🙂

 3. Vad gott det såg ut med broccoli och quinoa!om du har nåt bra recept på linsbiffar,som även går hem till barnen, så dela gärna.Försöker minska på köttkonsumtionen i familjen, falafel är uppskattat så linsbiff vore ju ett till alternativ!

 4. Bron är läskig! Tittade idag klart fjärde säsongen. Eller ”tittade”, med huvudet under en filt ca 1/3 av programmet:) Och vege
  är gott, men ibland för jobbigt att svepa ihop mitt i vardagsrumban….

  • admin Reply

   Det tar längre tid, det gör ju det! Det känns som att man alltid behöver mycket fler ingredienser än när man bara steker biff och kokar gröna bönor…

 5. Jag älskade skräckfilm när jag var yngre. Tror jag gillade spänningen och de ofta övernaturliga momenten. Fast även exempelvis Scream, där jag liksom njöt av att vara fullständigt skräckslagen första kvarten.
  Sedan en dag gick min man och jag på bio (detta var ändå före barnen och blödigheten som följt med dem) och jag lovade honom att han kunde få hålla mig i handen om han tyckte det var läskigt. Det visade sig snabbt att jag höll krampaktigt i hans arm genom hela filmen – Drag me to Hell – så hårt att han frågade om vi inte skulle gå. Men jag var tvungen att se filmen till slutet för att sedan kunna släppa den. Det hela var motsatsen till njutning.
  Tydligen växte jag ifrån skräckfilmerna. Kanske var det hemskheterna i den riktiga världen som kom ifatt mig?

Write A Comment