Upploppet! - Looking for sara

På upploppet! Alltså, sista skolveckan, sedan lov! Jag ska ju jobba, men det blir lov ändå eftersom man är ledig från att 1) ta med barnen till skolan varje morgon 2) hämta barnen från skolan varje morgon 3) läsa läxor med barnen 4) tömma och fylla diskmaskinen flera gånger varje dag (skillnad när vi bara är 2 stora och en pyttis) 5) ta med barnen till alla aktiviteter.

Kom på i morse att de har terränglöpningstävling 2 kilometer idag på skolan. I leran. I kylan. Vi har förmodligen fått en lapp om att de ska vara utrustade och ha frukt med sig. Oh well. Det är förmodligen karaktärsdanande att springa utan lämpliga kläder och mellis?

Oh, annan grej. Vi ska ha svärisarna på juldagslunch. Tänkte typ svensk julmat: POTATIS OCH LAX. Varm potatis och kall lax. Men fransmän KAN INTE ÄTA VARMT OCH KALLT på samma tallrik. De får panik. Får nog kyla ner potatisgratängen.

Gör detta experiment någon gång: Bjud på mat, varm. Ställ salladsskålen på bordet. Föreslå KALL sallad till den varma maten. Jätteintressant.

Fransmännen kommer att äta salladen antingen som förrätt. Eller mellan huvudrätten och osten. För du glömde väl inte osten? Till och med i skolmatsalen har de tre rätter plus ost. Men så himla psykorigida med maten. Blandar inte varm och kallt, inte sött och surt som i sweet & sour.

 

 

 

Author

12 Comments

 1. Jag tackar ännu en gång min lyckliga stjärna att jag har svärföräldrar som inte är födda i Frankrike! En i Schweiz och en i Tunisien. Jag gjorde svenskt julbord förra året och de älskade det! 🙂
  Däremot så gillar en av dom inte smält ost. VEM gillar inte smält ost?? Pizza utan ost liksom, hur tråkigt är inte det?

  • admin Reply

   Min exmake åt ingen ost. Weird för en fransman? Och min nya kille hatar TOMAT. Hur kan man hata TOMAT?

  • admin Reply

   Besvärliga människor. Å andra sidan häller de lemonad i ölen???

 2. Prova att vira in varmrökt lax i folie och värm i 100 grader ca 45 minuter. Tillräckligt varmt för en fransman? Fast det är klart, romsåsen till är ju kall…

 3. Aha, är det därför(varmt/kallt). Har alltid undrat varför svärmor aldrig kan ta salladen till maten utan äter den efteråt (fransyska).

  • admin Reply

   Haha – i min svenska familj är det ju alltid sallad till maten? 🙂 Kulturchocken!

Write A Comment