Tick tack tick tack. - Looking for sara

Nu hänger hon där.  Hon ser ostruken och förväntansfull ut. Dagarna går fort, snart är jag och Ludde man och hustru. Det ska bli fantastiskt. Sen har vi tusen andra projekt på gång, tillsammans. En sommar där varje dag känns uppbokad – mycket var och en på sitt håll – men ändå tillsammans på ett sätt som går tusen gånger djupare än förr.

Vi blir också officiella styvföräldrar. Det är stort. Ett jäkla ansvar och privilegium. För mig har det tagit tid, Kanske blir man aldrig riktigt färdig.

Har tusen tankar kring äktenskapet. När jag gifte mig förra gången var jag 25, snart 26. Hade noll tankar kring det där med ansvar för den andra. Det där med for better (lätt!) and worse (så oändligt svårt). Har tusen tankar kring det där med denna omoderna institution som är äktenskapet, men ändå, det är så tidlöst, så mänskligt, så handlöst modigt att lova för alltid i en värld där det mesta talar emot det.

Tryggheten. Att ge och att få. Att beskydda och beskyddas. Styrkan i två. Längtar!

Author

5 Comments

  1. Det ser ut som en helt ljuvlig klänning! Bröllop är ju så roligt också, skulle lätt kunna gifta mig igen och igen om man bara såg det utifrån den aspekten! 😉

  2. Vilken fin klänning! Du kommer bli en strålande vacker brud Sara. Önskar er all lycka på er bröllopsdag.! Hoppas vi får se lite foton från festen? Kram

  3. Ååhhh så spännande med bröllop!!! Och ja, modigt och stort att ingå äktenskap – vad man än tänker om äktenskap i sig. Jag tycker typ det känns större än att skaffa barn (fast det såklart inte alls är det!).

    • Det där har alltid förundrat mig: att det inte alls ses som nån big deal att skaffa barn ihop men när det gäller äktenskap ska det åbäkas och kläs i sådana högtidligheter att man dignar under tanken. För mig är det mest av allt ett civilrättsligt kontrakt som tryggar familjen, sådan den nu är.

Write A Comment