The sugar Quit - Dag 2. - Looking for sara

choco2 choco3

Dag 1. Noahs födelsedag. Två tårtor & champagne. Men yours truly åt bara en bit – och det som typ fanns kvar på tårtfatet sen alla gått – och drack två glas champagne. Oh well, Nosse-Bosse fyller bara ett år en gång. Vill inte heller vara en sån där person som är bortbjuden och sen tackar nej till tårta och champagne? Ni vet?

Dag 2. Jobbmåndag. Så himla mycket lättare. Inte ens fruktkorg på jobbet. Sockerfria livet går som på räls! Obs att klockan är 13.32. *stolt ändå*

Och min dagliga dos av Coke Zero är förbjuden. Kemiska sötningsmedel är värre än socker, så det känns ologiskt att ha den snuttefilten kvar. Och Coke Zero har vi i drivor på jobbet.

 

3 Comments

  1. En läsare som aldrig kommenterar Reply

    Alltså har också sockerfritt på jobbet och läser ditt blogginlägg. Jag känner med dig. Det enda jag tänker på är att doppa mig själv i smält choklad och bara slicka det i timmar. Btw har också fått mens vilket gör det hela ännu svårare. Vet ej hur länge jag klarar detta.

    • Oh god. CHOKLAD. Har ätit varje dag i flera år… Nu har jag klarat min FÖRSTA DAG utan. Ska bara ta mig igenom kvällen också, det kan bli tuffare!
      Men vi gör det tillsammans!

  2. Det tog mig flera år att bryta ett fruktansvärt sockerberoende. Drack cola Light VARJE DAG. Dagen gick inte att ta sig igenom utan en liten tur efter lunch till dryckesmaskinen. Detta var i England, efter hemkomst till Sverige tog lösgodiset över. Men va sjutton! Ät socker för gudsskull! Vem bryr sig – kan man inte få ha någon liten last? Om inte annat så för kukturell anpassning. Det trista med det hela för mig var dock att sockret var självmedicinering mot alla möjliga jobbiga grejer och känslor som jag inte pallade reda i. Det låter orimligt att fransmännen kollektivt skulle bedöva sig i ett sockerrus efter varje måltid? Det måste handla om njutning i stunden! Det tycker jag låter mycket sympatiskt! Men svårt för en gammal missbrukare som mig att hålla sig till EN bit efterrätt liksom du beskriver ovan. Men man måste vara snäll mot sig själv.

Write A Comment