The Roller Coaster. - Looking for sara

Känslorna just nu (och min frånvaro från bloggen som kan läsas in i detta).

 1. Så mycket oro och ångest. På väg in en sån period, fast som triggas av allt som pågår. Inte det där cykliska som pågått i 20 år som jag känner igen.
 2. Flytten var rätt! Helt säker på det.
 3. Så mycket kärlek jag känner till mina barn. Det är omskakande. Vill vara tillräcklig. Orkar inte oron. Som finns hela livet.
 4. Otrolig jobbrelaterad ångest.
 5. Folkskygg.
 6. Trött och spänd och sömnlös.
 7. Orolig när jag inte har hela flocken inom synhåll. Tjejerna var hos C i helgen, och Ludde är i Bretagne och oron äter upp mig.
 8. Trodde att jag tappat bort tjejernas ID-kort och det var ohanterligt, sedan hittade jag dem i en flyttlåda och grät en timme av lättnad.
 9. The worst case scenarios som hopar sig i hjärnan och halsgropen?
 10. Mår lite illa. Som att vara gravid, åka berg-och dalbana fast inget av det?
 11. Känner att det är lite jobbigt för Ludde att ha en skräckslagen fru?

Lite jobbig period just nu. Men det går över, jag vet ju det. Men tills dess… Shaky.

Author

22 Comments

 1. Vågar mig på att slänga in en liten varning om hjärntrötthet. Låter som om det skulle kunna vara upptakten till en sådan. Ökad oro kan vara för att Amygdala är påverkad ex vis.

  • admin Reply

   Alltsa. Koncentration och fokus? Vad ar det ens? Lite skärrad just nu, och tunnelseende.

   • Att just att påbörjat nytt jobb är ju inget önskescenario att sjukskriva sig i … Men kanske är det precis det du behöver göra. Gissar att det inte är lika generöst i Frankrike som i Sverige, men två veckor kanske går att få initialt?

   • Ja, det är också utbrändhetssymptom. Typ allt du listar ovan är tecken på utbrändhet. 🙁

 2. Skönt ändå att du vet att det kommer att gå över, även om det är skillnad på att veta och känna. Det kommer ju att bli bra igen! Sköt om dig!
  /Anna

 3. Illamåendet kan vara ångest…. Jag hade illamående och kräkningar innan pga ångest. Kändes som jag var åksjuk eller sjösjuk eller riktigt ordentligt bakfull ibland.

  Det är skitjobbigt att veckopendla. Been there…..

  Gå och prata med psykolog är alltid bästa tipset! Men det är lätt att ge kloka råd till andra.

  Hälsningar utbränd

  • admin Reply

   Ja, fy tusan for transporter! Och fy for att kanna sig overvaldigad av sjalva livet?

   • Jamen, det liksom vänder upp och ner på hela livet att veckopendla. Jobbigt att resa och jobbigt att inte komma hem på kvällen. Blir aldrig lugn och ro, hela tiden är man i en ’ny’miljö. Plus då nya kollegor och relationer osv. Det sliter med.

    Är inte överväldigandet då att det är så mycket på en gång? Bara gissar. Jag tänker du har ju varit med om mycket på kort tid.

    • admin Reply

     Oh hjalp, allt det dar! Blir mycket for en introvert norrlanning, haha

  • Jamen precis! Sjösjuk och bakfull. Det går dessutom inte bort genom att sova bra några nätter, det tog ett halvår för mig innan den känslan försvann. Oro, ångest och oförmåga att vara rationell.

 4. det går över! helt säker och känner så väl igen det du skriver, när man är uppäten av ångest och stress och inte längre känner magkänslan som styr en så bra i livet. Men det går ju över och du har ju en underbar familj nära dig ( för det mesta!)

 5. Sara! Här kommer ett alltigenom kärleksfullt inlägg som kanske låter lite hårt.
  Du verkar vara expert på att skapa situationer som hela tiden kräver en prestation av dig. Inget fel i det, men när det blir på samtliga områden i livet blir det tufft. Utifrån ser man en kvinna som är nygift, 3-4 barn att hantera rent praktiskt och själsligt, ett nytt jobb som inte bara är nytt utan även periodvis (inte hela tiden va?) är på annan ort samt en flytt. Till det kommer din träning (eller ångest för att du inte tränar) samt allt annat som är i livet, typ umgänge med andra människor, klippa håret, gå till tandläkaren mm. Tacka f-n för att du har ångest och mår illa!! Nu måste du stanna upp. Landa. Sluta kräva prestation i alla delar. Barnen måste prioriteras. Mannen också. På dessa två områden har du inget val. Men allt det övriga? Jobbet.. ja kanske. Men orkar du inte så orkar du inte och då får du helt enkelt göra något annat. Du hinner med alla utmaningar som finns på den fronten när barnen är större, tro mig! Och allt det övriga; välj riktigt noga!! Ta bort aktiviteter, händelser och människor som tar mer än vad de ger. Lätt? Nej, svårt!! Men ett måste för att överleva. Just nu får du försöka ta en dag i taget och plocka ned en bit i taget. När jag under en period hade extrem ångest, fick jag som tips att sätta ett gummiband om handleden. När ångesten blev som värst lät jag gummibandet smälla superhårt mot huden och då tappade jag fokus på ångesten. Lite självskadevarning över det hela, men under reglerade former fungerade det. Och du, en sak till. Du måste inte prestera hela tiden för att bli älskad. Det blir du ändå, för att du är du. Många styrkekramar!!

  • admin Reply

   Kloka ord! Och, ja, vissa saker maste filtreras bort just nu. Fick daligt samvete haromdagen for att jag i princip visade nagra ytligt bekanta dorren, de ville nog stanna och ata middag men jag ORKADE inte. Ovant for mig, men det kandes livsnodvandigt att fa andningsutrymme.

  • Vilken bra, klok och tänkvärd kommentar. De orden skulle många andra också behöva höra.

 6. Sara, du duger som du är. Du fick jobbet för att du dög, du behöver inte bevisa nåt mer än vad de redan vet. Man och barn älskar dej oavsett om du tränat/packat upp flyttlådor/bakat efterrätt eller ej. Det är ok att ha påsar under ögonen eller samma strumpor två dar i rad. Lev här och nu och som du vet så är vi bloggläsare här och hejar på och glädjer oss när du hinner och orkar skriva.
  Kram Anna N

  • Vill skicka dig många kramar Sara, du verkar först och främst vara en underbar mamma ( det räcker långt).:) Sedan måste du tänka på dig själv, du har haft så mycket på gång sista tiden. Du måste få vila ut ( inte lätt förstår jag). Kanske en gång i framtiden kommer du att sitta och skriva på din bok nära havet ( i lungn och ro)… Vill bara försöka uppmuntra dig!

Write A Comment