The pregnancy brain. The blur. - Looking for sara

belly1 belly2Totalt blankt. Kunde inte för mitt liv komma ihåg koden till mitt kontokort igår. Hade tusen personer efter mig i kassakön – och totalt blankt i hjärnan. Den där koden sitter ju vanligtvis i fingertopparna, nu kom jag inte ihåg en siffra. Glömde husnycklarna i dörren – utanpå huset – glömde mellis till tjejerna och tusen andra grejer. Mitt eget telefonnummer var också borta när någon bad om det.

Pregnancy brain kallas det visst. Hormoner igen. Och stress, kanske? Annan intressant bebis-bieffekt: Synen. Allt blir suddigare. Längtar efter min ledighet… Att inte behöva hålla tusen bollar i luften, utan att kunna koncentrera mig på mig, och på prinsessorna. No more stressed out mum, bara bullbak och böcker. Är tanken.

Vet knappt vilken vecka jag är i, ska till läkaren på måndag för fjärde och sista ultraljudet – har jag redan berättat det? – och då ska hon få påminna mig. Min bebis är i toppform, men har slutat göra volter – det är nog för ont om plats. Rörelserna är ändå tillräckligt kraftiga för att jag ska bli sjösjuk.

Minns det där med tjejerna, hur bekant deras rörelsemönster redan var för mig när de föddes. Sättet att krypa ihop, sträcka på tårna, vika ihop armarna… Allt det där kunde jag utan och innan efter att ha burit dem under hjärtat så länge.

Write A Comment