The magic baby. - Looking for sara

noahigelkott

Lyckopiller. Det där magiska när ens 3-månaders tittar en djupt djupt djupt in i ögonen, som kunde han läsa massor med saker i din blick, tänker efter en liten stund och säger  leende flera meningar. Flera meningar på babyspråk. Det där kuttrande, jollrande, trevande, lyckliga språket. Och du smälter. Totalt.

Sen sträcker han upp sina händer, tar tag i din underläpp och skrattar så han kiknar. Och du lyfter upp honom och låter honom flyga högt och han spärrar upp ögonen och skrattar igen.

Lyckopiller. Det är något magiskt med den där första tiden. När vi är allt för varandra.

Att ha en trea, som också är en fyra är precis lika magiskt som ettan och tvåan. Men kanske inte i omgivningens ögon. Jag viskade förskrämt till Ludde häromdagen efter att ha fått samma fråga ett par gånger: ”Folk verkar tro att han är en olyckshändelse? Eller att vi förlorat förståndet?”.

Han är inte det. Vi har inte det. Jag tycker att uttrycket ”planera barn” är så himla knäppt, jag har aldrig lyckats få nån bebis ihop med nån planering. Men längtat barn har jag gjort. Och den här lilla killen var kanske inte resultatet av någon långsiktig planering, men vi var helt medvetna om vad vi gjorde. ”For your information”.

3 Comments

  1. Värsta vad folk hade åsikter. Själv reagerar jag inte på 3-4 barn. men min världsbild är förståss inte från Paris. Men tre barn är ju nästan det ”vanliga” med 4 barn är de förståss lite jobbigare med bil och sånt, då man behöver en stor kombi. Men även det vanligt 5-6 skulle jag kankse tycka motsvarande som du antydde ovan. Men at antyda att ett banr är ett misstag? hur man ett älskat barn vara ett misstag? hårt.
    Hur många kids har man där runt? Nöjer man sig med ett? på sin höjd två? Eller har man ens barn som bizznizz woman?

    • Ja… Otroligt många som vi känner har ett barn. Sen blir det besvärligt och trångt och så. Kanske att det inte finns föräldraledighet, barnbidrag och VAB på samma vis? Jag känner INGEN som har tre barn förutom en god vän på Korsika men hon och hennes man är superkatoliker och emot preventivmedel. 😀

  2. Men det föds ju fler barn i Frankrike än i Sverige. Jag trodde att 3 barn var lite av en trend i Sverige och i Frankrike. Fransyskor som inte trivs med jobbet skaffar ju gärna tre barn för att kunna sluta jobba tills yngsta barnet börjar primaire eller? Och det är ”billigare” med det tredje barnet? Däremot bonusfamiljer trodde jag var vanligare i Sverige men det kanske inte stämmer. Tänkte att skilsmässa var vanligare i Sverige men har inte kollat siffror? Sedan tycker jag det känns som att i Sverige ”skaffar” man barn lite tätare, pseudotvillingar känns vanligt, och syskonvagnar är vanligare i Sverige?

Write A Comment