Sömnen. Barnen. Kaffet. - Looking for sara

Jag som brukar sova djupt och snabbt och okomplicerat. Den här veckan har jag haft svårt att somna, saknar den lugna, varma närvaron och en varm bred rygg med lugna andetag.

I förrgår hade ja gsällskap av Nosse som får kindtänder och var otröstlig. Han somnade till sist intill mig och det kändes lite som vore han bebis igen. Han var så nöjd med att bli utflyttad från vårt sovrum och vår säng, han tittade aldrig någonsin tillbaka och somnar gott i sin egen säng varje kväll. Och jag som sagt att min trea skulle få vara hur mycket bebis han ville hur länge som helst?

I förrgår andades jag i hans hår och kurade ihop mig runt honom, som förr.

I natt kom Romy tassande och kunde inte sova. Det gör hon aldrig heller annars. Och att sova med ett barn som rör sig i sömnen hela tiden? Omöjligt. Men mysigt.

Sen vaknade jag kvart i sex. Jag var sån förr, hade svårt att komma till ro,  svårt att sova på morgnarna. Nu brukar jag få kämpa mig ut ur sömnen när klockan ringer 07.00.

Känner mig lika trött och trist och grå som himlen utanför. Hängig. Dricker kaffe och varm choklad om vartannat. Orkar inte försöka vara häslosam och joxa med teer. Är inte lika effektivt heller. Koffein och socker är mina droger. Det, och det lugnande i att sova med någon.

 

Author

Write A Comment