Be soft. Be soft. Be soft. - Looking for sara

“Be soft. Do not let the world make you hard. Do not let pain make you hate. Do not let the bitterness steal your sweetness. Take pride that even though the rest of the world may disagree, you still believe it to be a beautiful place.”

Den här veckan har varit lite tuff, för mig, med backstabbing och att inse att man kanske inte kan lita på alla man tror man kan lita på. Jag litar ju på alla? ”Vi lever inte i Krambjörnslandet” säger Ludde som tycker att jag måste vara mer strategisk, vakta på mina egna intressen, inte bära hjärtat i händerna som en flämtande liten hundvalp. Fick en sån läxa i veckan som jag verkligen, verkligen ska ta lärdom av. Ödmjuk inför det att allt gick bra. Känner hopplöshet över människor som inte kan vara vänliga, humana, varsamma med andra. Men tänker också att mitt liv generellt är mjukare än deras. Kurt Vonnegut säger det bra. Tänk om alla var mjukare. Då skulle sådana som jag sluta göra mig illa på andra människor. Slå mig i dem.

Author

6 Comments

 1. Vad fint skrivet! ”Pays des bizounours” så franskt..!

 2. Låter som mitt liv just nu … Jag har tyvärr hårdnat under åren och vill förtvivlat gärna mjukas upp! Lite svårt när exmannen hotar med nionde stämningen på elva år. But who’s counting.

  • admin Reply

   Oh nej. Live and let live är ju ett bra motto ibland (till din exman) xx

 3. Du skriver ”Men tänker också att mitt liv generellt är mjukare än deras”. Jag är osäker på exakt vad du menar med den meningen, men jag väljer att tolka den som att ditt liv är trevligare än deras. Och jag tror att det är så. Karma, Sara.

 4. Hamnade också mitt i någons illvilja denna veckan. Försöker leva konfliktfritt och vara en så god människa jag kan. Blir chockad över vissa människors förfärliga sätt. Har idisslat händelsen i flera dagar. Nä egentligen inte själva händelsen utan just att någon kan vara så…dum?
  Tack för att du skriver så klokt!
  Kram Anna N

  • admin Reply

   Jag vet! Viss människor är verkligen medvetet elaka! Vuxna människor? Man häpnar.

Write A Comment