Sara's Kitchen: Tiramisu. - Looking for sara

tiramisu tiramisu2 tirmausi3Luddes favoritefterrätt är italiensk tiramisu, jag har varit skeptiker på grund av alldeles för många sötsliskiga, geggiga röror – dussindessert när den är som värst. Men i helgen gjorde jag en – enorm – vi har ätit tiramisu i flera dagar, hade även med den på middagen i lördags och den gjorde succé. Hemligheten är att få till en superfluffig, stabil mascarponekräm, dra ner på sockret och – Bailey’s Irish Cream. Mums!

Till en form: 500 gram mascarpone/3 ägg/3 msk socker/2 msk florsocker/lite pressad citron/1 paket tiramisukex /en dubbel espresso – stark! – Bailey’s (Amaretto eller Khalua) – kakao

Separera gulor och vitor. Vispa strösocker och gulor fluffigt, så fluffigt det går. Rör i mascarponen. Vispa äggvitorna med florsockret, vispa tills du kan vända bunken upp och ned utan att det rinner ut. Blanda kaffe och likör, doppa kexen några sekunder i blandningen. Lägg ett lager likörkex i botten av en form. Rör ned äggvitorna i mascarponen, försiktigt, så att fluffet inte lägger sig. Bred ut ett lager över kexen. Lägg på ett nytt lager likörkex, mer mascarpone. Avsluta med kakao – mycket!

Varsågoda för recept.

1 Comment

Write A Comment