Rabarberpaj. - Looking for sara

Pajdeg/ Rabarber / Socker / smör / 2 äggulor / 2 dl grädde

Förgrädda ett tunt pajskal. Skär rabarber i bitar, blanda med ett par matsekdar strösocker och låt stå, stek sedan rabarbern i 20 gram smör, och filtrera bort vätskan. Lägg rabarbern i skalet, vispa äggulor, 1 dl socker och grädde fluffigt. Häll över pajen. Grädda i 180 grader tills äggröran stelnat. Njut, rabarbersäsongen är kort!

 

 

Author

2 Comments

  1. Tack! Stod just i trädgården och tittade på rabarbern och tänkte att jag borde göra en paj på några av stjälkarna, och så kom du med receptet! Skall prövas! Det blir nästan alltid smulpaj, men lite variation är bra! 🙂

    • admin Reply

      I Frankrike finns ingen variant till smulpaj, även om amerikanska crumbles är lite inne… Men smulpaj är ju fantastiskt! Och att ha egen rabarber! xx

Write A Comment