Posten. - Looking for sara

Gick i hagelstormen till posten på min dyrbara lunchrast. På posten hade de också dyrbar lunchrast mellan 12 och 14. VEM har rast mellan 12 och 14? Och när ska man kunna gå till posten egentligen när de har öppet mellan 14 och 17? Ska man ta en semesterdag för att köpa frimärken till Sverige?

Va? Va? Va?

Väntade på att bli insläppt klockan 14 prick. Bad om frimärken till Sverige – de fina i häften, inte de där fula air mail klisterlapparna som man alltid får.

Så tittar post-kvinnan upp på mig med skarp blick.

– Har ni bil?

– Eh… nä?

– Då behöver ni ingen bilförsäkring? Vi har en bra sådan just nu? (Bilförsäkring hos posten?

Jag säger att det behöver jag inte och hon säger att kanske ska jag köpa en bil? Så slipper jag gå runt till fots i hagelstorm? Ja kanske, säger jag. Och går ut och postar mitt brev till Sverige och ber till gud att det ska komma fram. Litar ganska lite på posten. Och idag förvirrade de mig med sin trassliga marknadsföringsstrategi. Oh well.

I hissen tillbaka till kontoret tog jag en suddig selfie, en huvudvärkstablett och påminde mig själv om att beställa nya kontaktlinser.

Author

4 Comments

 1. Jag kommer ihåg Bureau de Tabac där vi köpte frimärken till semestervykorten. Posten finns ju typ inte längre i Sverige. Fanns ju när vi var barn. Men…. Tänkte tipsa om trettio plus trevar podden som handlar om bröllopsångest! Nytt avsnitt som kom idag, med psykolog som pratar med tjej som har sjuk ångest inför sitt bröllop. Har inte lyssnat igenom själv ännu, men tänkte att det kanske passar dig!

  • admin Reply

   Åh bra tips! Tack! Har motat bort min ångest med allt jag har att göra, ,men så blir ju inget bröllop organiserat precis. 🙂

 2. Åh, tänk när Posten var Posten. Pålitliga, trygga, blankettstinna Posten. Med en proper kassörska bakom glasluckan…luckan som bara öppnades om stort paket skulle hämtas ut. Allt smått sköts under den stängde luckan.
  Där var det ordning och reda, och alltid öppet 9-18, visst?!

  Annat är det visst i Frankrike. Och fräckheten att försöka sälja på dig en bilförsäkring! Hrmpf!

  Är fotot ett exempel på hur man ser när man är utan linser/glasögon (i rätt styrka)?

  Hälsningar undrande Postromantiner utan synfel 🤓

  • admin Reply

   Haha det är nog ungefär så min man ser mig kanske? SLät och suddig haha

Write A Comment