Paris for lovers. - Looking for sara

paris paris2 paris3 paris4

1. När Eiffeltornet glimrar medelst 20 000 glödlampor prick 20.00 på kvällen. En minuts elektrisk magi. Att undivka: Eiffeltornet på nära håll.

2. Le mur de Je t’aime (the wall of I love yous). En vägg av lava, med inskriptionen Jag älskar dig flera hundra gånger på nästan 300 språk. Montmartre.

3. Titta på tangodansarna på Seine’s västra flodbank om kvällen, inte långt från Notre Dâme de Paris.

4. Kyrkogården Père-Lachaise. Jo, jag menar allvar. Vackrare finns inte. Och att promenera där hopplösa romantiker (oh well) som Edith Piaf, Oscar Wilde,  Marcel Proust, Molière,  Maria Callas m. fl. vilar… Romantiskt så det förslår?

5. Musée de la Vie Romantique au 16, rue Chaptal. Pigalle-kvarteren var hjärtat för den parisiska romantismen. I vad man kallar La nouvelle Athènes, bodde många författare, konstnärer och musiker. I det som nu är Musée de la Vie Romantique tillbringade Frédéric Chopin och George Sand långa perioder av sina liv.

Mycket kort lista, fyll gärna på. Jag tar med min älskling på födelsedagsweekend in the City of Love i helgen nämligen.

 

2 Comments

  1. Jag har varit i Paris en gång. För 15 år sedan. Pratar ingen franska. Kunde inte beställa på restaurangen. Eiffeltornet renoverades och vi kunde inte åka ända upp. Sacré-Cœur renoverades den också så där såg vi heller inget. Åh dagen vi bestämde oss för att se Mona-Lisa var det stängt. Dagen efter var det kö som var säkert en kilometer lång.
    Men jag vill tillbaka. Gärna med en lång mörk kärlek som pratar franska.

    • Ja! Lång, mörk kärlek i Paris! Låter som ett vinnande koncept, Mona-Lisa eller inte Mona-Lisa.

Write A Comment