Paj-tider. - Looking for sara

pajHärliga hösten är snart här, och inget är så mycket höst som fruktpaj. Jag är lite frustrerad och ledsen över hur lite tid jag lägger på matlagning och bakning just nu, jämfört med tidigare, men med ett gäng barn och heltidsjobb och rivningsobjekt renoveringsobjekt så blir det lite tajt.

Men fruktpaj då alltså. Som görs med vänsterhanden medan man plockar upp flyttlådor med högerhanden och övervakar spacklingen av hallväggen. Ingen fransyska värd namnet ställer sig och mixar pajdeg, den köper man på rulle. Förgräddar tio minuter, sedan lägger man på skuren frukt (äpplen, plommon, mirabeller, päron, persika om man fortfarande hittar…) och klickar på smör samt sockrar. Det är baskursen. Vill man vara fancy så smörsteker man frukten, samt gör en gegga av smör, kokos, riven mandel, eller gör kolasås och häller på. Kryddar med kanel eller kardemumma, äkta vaniljstång eller någon god sprit, typ mandellikör.

Gräddar och äter ljummen där någonstans mellan färgburkar och flyttkartonger.

Write A Comment