Nytt liv. - Looking for sara

För länge sedan var det en vän till mig, från ett annat liv, som sade ”När man byter jobb undrar man varför man väntade så länge”. Och så är det nog. Alla har väl tröskat runt på nåt dysfunktionellt kontor nån gång, men man fastnar ju. Livet byggs ju upp kring det där, och sen är det svårt att bryta sig loss.

Nu undrar jag om jag någonsin mött någon som ÅNGRAT ett jobbyte? Alltså? Never ever tror jag? Det är krävande och utmattande, och frustrerande att börja på nytt, men så roligt! Jag får dessutom privilegiet att jobba med en hel drös unga, nyexade (födda på 90-talet???) kollegor.

Kom hem vid halvsju och kramade mina små, länge, länge. De fattar ju. Det är okej för dem, att jag åker tidigt, kommer hem sent. Men vi längtar ju allihopa efter vår långa semester i Sverige i Augusti.

Author

8 Comments

 1. Jag har varit 22 år på amma ställe. Så sjukt less ibland, men efter så lång tid blir det som ett äktenskap. Man tar det onda med det goda. Men åh vad sugen jag blir när jag hör din entusiasm. Nytt jobb, nytt liv…

  • admin Reply

   En grej som jag funderade mycket på var om det är möjligt att byta ”i min ålder”. Hamnar i en mer junior position, med personer som är yngre, och det kändes lite oroande. Men oron var obefogad, alla är sä härliga, och uppifrån gillar de att det kommer någon som har lite mer stabilitet och livserfarenhet. 🙂

 2. Berätta! Vad är det för jobb? Supernyfiken, och ska snart byta jobb själv!

  • admin Reply

   Jag har jobbat med kvalitetsäkring på information som vårt företag säljer till investerare. Nu ska jag bli consultant, på samma företag, jobba med hela produkten, och i kontakt med kunderna! Det ska bli jätteroligt, men det är en stor utmaning och knuff ur komfortzonen! Och du, vad ska du göra?

 3. Nu bryter jag entusiasmen. Men jag har ångrat jobbbyten. Det är nog inget man pratar om?? Har varit med om att folk byter tillbaka till sin gamla arbetsplats igen. Men det kan ju vara en strategi att byta ett tag – för att få bättre lön tex. Eller vänta ut att en bra position blir ledig.

  • admin Reply

   Oj, kanske är det så? För min del tänker jag mer att man bränner broarna, måste vara svårt att komma tillbaka? Lite som att erkänna att man hade fel? 🙂

 4. Hade jag inte bytt jobb hade jag jobbat kvar på samma arbetsplats (och vantrivts). För mig är trygghet och fast anställning super. Men valde att säga upp min fasta tjänst efter ca 10 år för jag visste att jag skulle ge mig själv en tjänst och en spark i baken att våga nytt! Har sökt och haft ca 4 vikariatsjobb efter det. Och är just nu under utbildning till min plan B. Så mycket som jag aldrig hade vågat göra om jag inte sagt upp min fasta tjänst! Jag lever efter devisen ”Det finns en mening med allt” och tänker att de jobb jag haft och vantrivts på har gett mig modet att söka nytt, sträva efter omväxling. Just nu känner jag att inget jobb i världen är något värt om jag inte trivs, oavsett hur mycket lön jag får. Att det skulle ta 10 års fast anställning och en sjukskrivning pga ”utmattningssyndrom” gjorde inget. Jag är nu där jag vill vara! Ny utbildning, nytt yrke-längtar tills jag är yrkesverksam i januari!

  • admin Reply

   Jag är som du, ständigt strävande mot något annat. Och stabilitet för mig är inte lika viktigt som att känna mig behövd, att utvecklas.
   Har också varit utmattad, och det tar år att komma tillbaka!
   Lycka till med NYTT!!!

Write A Comment