Nancy. - Looking for sara

Helgen handlade om mat, och vila. Och att bli runtskjutsad av Luddes farbror for att titta pa sevardheter (yours truly sov ju i bilen men oh well).

Sa kom sondagen, och smulorna som vi hamtade upp i Paris pa vag hem var ledsna over att saga hejda till sin pappa och jag ar sa maktlos infor den ledsenheten.

Sa kom mandagen och dagen gick i 200 kilometer i timmen. Tog paus for besok hos foretagslakaren, fick veta att jag ar i prima skick, fint blodtryck, kissade i plastmugg och allt var perfekt och bra. Skont anda? Femtio kilo halsa. Fick utskriven en specialmus efter operationen, for att radda handlederna. Sade inte att jag behover skogspromenader, lite traning, gott vin och tusen sovmorgnar. En specialmus ar ju alltid nagot.

Sen rusade jag hem(klockade hur snabbt jag kommer hem nu, sedan flytten), kom in genom dorren, Ludde rusade ut i samma sekund (vi ser inte varann sa mycket), och sa var det en mandag kvall som gick sa fort sa fort.

Men den har mandagen kan laggas till handlingarna som avklarad. Sweet.

Author

9 Comments

 1. Well … Mina värden ligger alltid på topp men är ändå utmattad/hjärntrött, och när har en företagsläkare någonsin velat sjukskriva en anställd? (Kanske i Sverige, men vi har ju starkare lagstiftning runt sådant här.)

  • admin Reply

   Haha, min forra foretagslakare sjukskrev mig nagra veckor efter min alldeles for korta mamma ledighet, sa det kan handa. 🙂

   • Men vad bra! Då ska jag släppa cynismen för en stund. 😝

  • Inte alls otroligt i Frankrike, faktiskt. Lite cyniskt sett, så är företagshälsovårdens uppgift att skydda företaget från eventuella problem som ohälsa på arbetsplatsen kan ge dem.

   Jag har vid två tillfällen sjukskrivits under graviditet av företagsläkaren, eftersom min arbetsplats inte ville ta risken att låta gravida kvinnor jobba för nära inpå förlossningen. Standard procedure. Vi pratar många veckor i förväg, utöver det som obligatoriskt via Försäkringskassan. Vid ett tillfälle förbjöd företagsläkaren mig att åka på tjänsteresa, även detta på grund av graviditet (fjärde månaden), trots att min gynekolog bedömde att det var helt riskfritt.

   • admin Reply

    Ja, jag blev sjukskriven 2 manader fore beraknat fodelsedatum med Noah, foretagslakaren tyckte att jag hade hallit i sa lange anda… Men utover graviditet tror jag att de kan missa hur mycket sjukdomar som helst haha

  • Min företagsläkare vägrade sjukskriva mig för utmattningssyndrom.

   Har aldrig haft problem med sjukskrivning i samband med graviditet. Det är lättare att bli sjukskriven för graviditetsbesvär än för utmattning och andra psykiska symptom.

 2. Apropå Edouard, Colette och Thelma , så noterar jag att bland dessa kommentarer återfinns Sara, Sara, Hanna och Hanna 🙂

Write A Comment