Mojito pesto. - Looking for sara

pestoNär jag bodde längre söderut, vid Medelhavet, så gick jag på marknaden varje lördag och handlade ljuvligt doftande frukter och lokala grönsaker och allt kändes så levande och fantastiskt vibrerande jämfört med att handla iskalla granny smith i snabbköpet. Oh well.

Jag handlade bukettvis, armfångsvis med färsk basilika, persilja och mynta och gjorde pestosåser. Nu har jag planterat mynta i trädgården och – simsalabim – det verkar hålla äckelsniglar och insekter borta plus att jag har massor av färsk mynta. Och har man det så tycker jag att man ska göra fräsch myntapesto. Eller krossa ner dem i mojiton förstås, men det ena utesluter verkligen inte det andra, som jag brukar säga.

Mixa 2 deciliter myntablad (eller hälften hälften basilika) med 0.5 dl rostad mandel, 1/2 dl virgin olive oil, en vitlöksklyfta och två pressade lime eller citroner. Salta. Hey pesto! Servera till fisk, lamm, grillat…

 

 

1 Comment

  1. Sniglarna här äter upp precis allting. Så himla trött på sniglar, jag som älskar att plantera och plocka och fixa eget. Ica just doesn’t do it for me.

Write A Comment