I mig finns bara mormor idag. - Looking for sara

Måndag morgon. Kämpade mig upp till ytan efter för mycket ledsenhet och 2-årskalas och definitivt för mycket champagne. Jag brukar vara jätteförsiktig med alkohol, men fick säkert i mig 3 glas i går. Betalar för det idag. Varken hjärtat eller tankarna är riktigt med mig idag, och barnen känner förstås av mina känslor, som de ju gör de små. Skulle vilja beama iväg oss allihopa till Sverige, till mormors kök i Sveg, där vi ska dricka kaffe och saft och läsa ikapp Icakuriren och Allers och gå runt och titta på alla saker som vi känner igen så väl som funnits där jämt. Vissa saker var magiska, som DIAMANTERNA hon har i bokhyllan (prydnader av glas), ett slipat glashalsband, nyvässade blyertspennor i burken i fönstret till korsorden, bonaden i hallen…

I kylen: Messmör, mesost och riktigt smör. Mjalk, som du sade på härjedalsvis och jag och mina syskon kunde aldrig riktigt härma de där breda L:en.

Och fotona på alla barnbarnsbarnen på hyllan i sovrummet. När du fick fotot på Noah sade du nöjt att nu får det inte plats fler barnbarnsbarn på hyllan.

 

Author

1 Comment

  1. Christina Reply

    Åh… Kan du släppa allt och åka? Bara ett par, tre dagar?
    Det gör så ont när en älskad människa dör, och allt runt om personen blir aldrig mer 🙁
    Kram!

Write A Comment