L'institut Suédois (Paris) - Looking for sara

Svenska institutet i Paris har nyöppnat, med ett ”Rum för Barn”, tydligen efter stockholmsk upplaga. Det var superfint att få tillbringa några timmar där, med Pettson och Findus, Pippi, Emil, och en stund i målarateljen. Och så kanelbullarna förstås! Ni ser ju själva, hur glada mina barn blev över kanelbullar…Och lingondricka som de definitivt inte förstod konceptet med! Samma min som när jag försökte bjuda dom på gröt!

Tycker så mycket om den här platsen, men om jag trott att det bara var svenska besökare så hade jag fel – det verkar vara superpoppis öven för fransmän och japaner. Tips i alla fall, om ni åker till Paris. Finska institutet med kafé är också charmigt, men biblioteket med barnet i centrum vinner den matchen. 🙂

 

Author

4 Comments

  • admin Reply

   Ja, det är fint att kunna visa en liten bit av sverige för de där kidsen som inte verkar känna sig svenska alls, haha

 1. Emeliei Tyskland Reply

  Är så nyfiken på hur mycket svenska din bonusdotter förstår nu. Ni har ju bott tillsammans som familj några år och jag antar att du pratar svenska med barnen. Pratar du konsekvent svenska eller blir det en mix med franska också när hon är med? Det kan ju inte vara jättelätt att kastas in i ett nytt språk. (Vem sa förresten att flerspråkighet ens är lätt och kommer gratis? Jag höll på att slita mitt hår när jag var au-pair och ville kapitulera mot tyskan säker femton gånger om dan.)

  • admin Reply

   Jag pratar alldeles för LITE svenska! När Amandine är med blir det ju naturligt franska… hon förstår en hel del när vi kollar på svenska barnprogram och så, men det är ju mycket för hennes skull det blir mycket franska… Svårt det där!

Write A Comment