Lång dags färd mot natt etc. - Looking for sara

2 ros

Ledig torsdag. Tvättat all tvätt, diskat all disk, plockat allt plock, städat allt städ. Sen hämtat på skolan och sett det där gått om intet på tre sekunder. Oh well.

Hängt upp tyllkjolen som kom idag, innanför lager på lager av silkespapper. Den är fantastisk, mycket tyngre och större än jag trodde. Den väger säkert sju kilo, i tyll och underkjol efter underkjol. Fantastisk. Och dragkedjan gick igen.

Bet av mig naglarna
Igen
Månskenet som tar vid efter kvällsolen som får allt att tyckas värme
Igen
Tömde duschen på prinsessor sjöjungfrur enhörningar
Igen
Duschade hett och länge
Igen
Igen saknaden av värme kanske
Mot huden
Igen
Väntar på tvättmaskinen igen

Lyssnar på Cohen igen med gråten i bröstet igen eftersom det är Cohen. Och jag tror att han älskat mycket, jag tror att han lämnat och blivit lämnad. Jag tror att han gått sönder, jag tror att han har läkt. Men Cohen är vad? Åttio? Vi har tid för att göra allting flera gånger till.

Tusen färger, glitter, mönster som vänds runt igen och igen
Inte ens mina egna kläder är bara svarta längre
Behövde bryta upp från allt för att komma någon vart med mig själv
Men det tycks som om
Det är några nätter av månskenslimbo kvar

Stillheten efter the separation of bodies. Ensamheten – den underbara – men ekot är så kraftfullt att det ringer i öronen. Och allt det där tänkte jag på igen.

Tar fram vad jag skrivit. Vi glömmer. Skilsmässan, allt jag skrev. Tiden efteråt.

Kanske den vackraste, friaste, mest krävande tid jag levt. Liv jag levt. Jag älskade min absoluta frihet – som inte var frihet eftersom jag är mamma och min tid är mina barns – men ändå. No man is an island, men jag var det ett tag.

Träffade min underbara terapeut. Vill ha henne med mig i vardagen, hålla henne i handen, känna hennes empati, hennes klokskap och trygghet hela tiden.

Nu ska jag tumla tvätt, läsa bok, beundra min tyllkjol som är för fin för att hängas bort. Om man känner sig lite långt från sina känslor eller lite för uppspelt kan man lyssna på den här:

Write A Comment