La pointe espagnole (Biscayabukten). - Looking for sara

espagn espagne espagne3Parisregnet slår mot fönsterrutorna. Parisregnet är inte alls lika förföriskt som när vi vaknade av Atlantens regn förra veckan. Igår rörde vi oss inte ur fläclen bortsett från en tur till parken där vi träffade på goda vänner. Vi tog med dem hem, öppnade en flaska vin, beställde pizza och pratade hela kvällen.

Ludde gick till jobbet och det markerade slutet på de här två härliga veckorna. Jag har tandläkartid i eftermiddag och regnet faller som hade det betalt för det. Hej vardagen. Skulle kunna ge ganska mycket för att återvända till La Pointe Espagnole, där havet öppnar sig, där oceanen möter himlen, där landskapet är öppet och vidsträckt och oändligt och där det är lätt att andas.

Där tidvattnet kommer in, försvinner bort. Att gå ut en söndagmorgon och inte alls vara säker på att havet finns där än, ibland är det borta. Sedan kommer det tillbaka med förvånande snabbhet.

Biscayabukten är vild och vacker på ett sätt som gör att Medelhavet liknar en turkos insjö. Där stränderna täcks av badlakan och insmorda turister. Från Biscayabukten kommer du rufsig, sandig och tilltufsad. Du har barr i skorna och solblekt hår, stjärnor i ögonen och fötter som vant sig att gå barfota.

3 Comments

  1. Ah mitt underbara favorit-ställe också. Sån frihetskansla! Härliga bilder från er semester. Jag längtar hela året efter den där stranden 🙂

  2. Älskar hur du beskriver Biscaya-bukten! Hellre rufsig, vild och med sand i håret än insmord i olja vid ”insjön” . Du målar med orden på ett sätt Sara som jag alltid älskat. Aldrig funderat över att skriva en roman?

    • OM jag har funderat… Det ligger ett skrivbordsmanuskript på hårddisken, som jag ska ta fram och redigera när jag vågar! 🙂

Write A Comment