Kulturchocken, del 2 - Looking for sara

Stora skillnader på le savoir-vivre på respektive sida om Engelska kanalen!

Någon inleder ett möte med att säga Ursäkta förseningen, verkligen ursäkta, när man är två minuter efter tiden. I Frankrike är två minuter för sent fortfarande inom spannet för ”tidigt”.

Ingen pratar i hissen! I Frankrike så säger man Bonjour till sina medpassagerare när man går in i hissen på bottenvåningen, och Au Revoir och Bonne journée när man kliver av på första våningen. *önskar alla en fin dag*. Här i London tittar man inte på varandra, och ingen säger någonting.

Vänstertrafiken är ett oöverstigligt problem för mig, insåg precis att det inte bara är bilar, utan även jag förväntas hålla mig till vänster i rulltrappor etc! För närvarande är jag nog bara ett hinder i trafiken.

De häller lemonad i sitt vin? Och delar upp viner efter druvsorter (typ chardonnay, pinot gris) istället för att hänvisa till le terroir, ack så viktigt i Frankrike.

Mer på detta ämne kommer. Nu måste jag kila iväg, tidigare start i London.

Author

2 Comments

 1. Jag älskar dessa inlägg!
  Väntar hela tiden på nytt!
  Skriv när du hinner Sara, det är så roligt att läsa!

  Jag upplevde kulturkrock förra sommaren när jag var på semester i Sverige (upplever ny kulturkrock varje Sverigeresa). Och det var att folk inte hälsar och inte ens tittar på varandra. Vi stod i en hotellreception, och det var många som väntade, och alla undvek att titta på övriga. Så konstigt! I hissen hade jag förstås samma upplevelse som du hade i London.

  • admin Reply

   Det blir så konstigt när man är van vid att folk ser varandra i ögonen och säger God dag? xxx

Write A Comment