Kladdkaka med kaffeglasyr (ljuvlig). - Looking for sara

cake cake2Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig. Ibland blir de faktiskt bättre. I går tänkte jag göra en kladdkaka, seg och riktigt kladdig, men efter bara tio minuter i ugnen hade den blivit som en rätt ordinär, trist och torr chokladkaka.

För att rädda situationen gjorde jag en chokladsås, hällde den över kakan, och efter några minuter hade den varma kakan sugit åt sig det den behövde av såsen, och resten hade bildat en alldeles underbar glasyr ovanpå kakan. En glasyr med ljuvlig kaffesmak och perfekt textur. Tur jag hade en flaska sirap i kylskåpet, direktimporterad från Sverige (någon sade att lönnsirap funkar som substitut, men jag har aldrig lyckats med detta).

I alla fall, denna kakan till eftermiddagskaffet en regnig söndag?

Varsågoda.

Kladdkakan: 100 g margarin/3 dl socker/2 ägg/1,5 dl vetemjöl/6 msk kakao/1 tsk vaniljsocker/1 krm salt.

Smält smöret. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen. Grädda i ugnen 10-15 minuter.

Chokladsås med kaffe: 3 msk smör/ 2 msk kakao/ 2 msk sirap /en dosa espresso (typ nespresso/tassimo, rör ned pulvret direkt/ 1 dl grädde.

Smält smöret. Rör ned resten av ingredienserna häll över den varma kakan. Vänta en stund innan du serverar. Klart!

Write A Comment