Kärlek. - Looking for sara

grapesJuli månad verkar inte gå till historien som bästa sommarmånaden in mitt liv. Kanske inte juni heller. I morse tjafsade vi. L höll på att diska, torka bort det där dammet som ligger som ett tunt täcke snö över hela huset efter att vi slipat väggar, plocka ur en tvättmaskin, och skrapa bort färg från stenplattorna i vardagsrummet.

Jag sminkade mig och gjorde mig klar att gå till jobbet. Okej att arbetsfördelningen var lite ojämn men det är inte alltid så.

Sen blev det liksom… fel.Han tyckte att jag felprioriterar och inte gjorde någonting – men vem har målat hela fucking två sovrum i helgen – och jag kände mig ännu mera missförstådd och trängd, plus att jag sagt ”hemma hos dig” och att det inte kommer naturligt att säga ”hos oss” trots att han ändrat hela jäkla huset så att jag ska känna mig hemma, och och och…

Men vi är nog ense om att vi helt enkelt är trötta. Nu när vi inte har barn passar vi på att köra långa dagar på jobbet, plus att tre helger på rad har vi målat väggar tills in på småtimmarna. Vi har träffat vänner och åkt till Paris, gått ut på kvällarna och haft tusen projekt. Sprungit mellan hans hus och min lägenhet, släpat färgburkar och målat tak. Skruvat möbler och burit kartonger.

Nu är energidepåerna på noll. Inte en helg till i byggdamm och färglukt.

På fredag kväll tar vi tåget till Montpellier. Min födelsedagspresent från L. En helg i södra Frankrike, tillsammans med mina barn som ju tillbringar en månad vid Medelhavet. Längtar så jag går sönder. En helg med sol och värme, med noll måsten och tillsammans med mina favoritmänniskor på jorden.

Plus sammanlagt 7 timmar på tu man hand i förstklasskupé med den där fantastiske mannen.

4 Comments

  1. Boel Sjöberg Reply

    Tack för att du delar med dig. Livet i ett nötskal. Stor igenkänningsfaktor. Kram Boel

  2. Vad mysigt for dig att aka ner till tjejerna. Och 7 timmar pa taget med L, i forsta klass later perfekt! Alskar att aka tag. Trottheten gor verkligen att man latt missforstar varann.

  3. På fredag nästa vecka åker jag och E till Bryssel. Vi ska låna min kusins lägenhet medan hon är i … Montpellier.

  4. OH? Montpellier är ju helt klart the place to be just nu. 🙂

    Ha det fint i Bryssel!

Write A Comment