Kanske bra utbrändhetskandidat. - Looking for sara

När jag blir så här trött och energin liksom försvinner då längtar jag till Sverige.  Jag var till läkaren idag för att visa min handledscysta och jag var på vippen att säga hur sjukt trött jag är, och kunde hon skriva ut D-vitamin eller fiskleverolja eller någonting? Men jag gjorde inte det, jag fick tid för röntgen och sade hejdå.

En vän sade till mig att hon var imponerad över hur mycket jag hinner med, aktiviteter med barnen, fyra barn generellt, Ludde som reser massor, heltidsjobb som inte är helt tillfredsställande just nu, rekryteringsprocesser och dessutom vara missnöjd med att ha sprungit 10km på drygt 46 minuter. Och jag insåg att jag har rätt att vara trött! Det är nog dessutom min förbannade skyldighet att vara trött just nu. Jo. Och då längtar jag till Sverige, längtar efter att slappna av – det gör man ju sällan med fyra barn i och för sig, man kan ju inte direkt somna i en solglänta, men det är något rofyllt och läkande i landskapen.

Tänkte en skuldbetyngd tanke att tänk om hon kunde sjukskriva mig en dag för mitt superlåga blodtryck, men sen kom jag på att jag har möte i morgon och en till intervju på fredag så det är inte do-able.

Och jag har inte ens ett viktigt jobb och är kanske inte ens speciellt viktig för mitt företag? Ändå känns det så här? Varför är vi såhär? Dåliga på att bejaka vårt behov av vila och läkning. Tog ut några semesterdagar nästa vecka då barnen har vårlov, det ska bli underbart.

 

Author

8 Comments

 1. Har redan skrivit det förut, men kan ju skriva det igen. Du är så träffsäker i dina observationer, Sara och igenkänningsfaktorn är så hög att det är ett privilegium att få läsa dina texter. Fortsätt alltid att skriva…

 2. Ojojoj, så orimligt att hinna allt detta utan att bli trött och vara i behov av återhämtning. Men det är som du själv skriver, vi är så dåliga på det – istället kämpar vi på med allt och tänker att vi borde hinna ännu mer. Så viktigt att få ha oplanerad tid och inga krav på sig ibland, sen blir det förstås aldrig så när man har barn men kanske paus från några av alla åtaganden. Vad bra att du tar semester några dagar i alla fall. Sköt om dig fina du <3

 3. Alltså, watch out sister! Något av det klokaste jag läst lyder ungefär såhär: ”Lär dig av andras misstag, för du kan aldrig leva länge nog att begå dem alla själv.” Jag har precis gått tillbaka till jobbet efter sex månaders sjukskrivning. Om du hamnar i utbrändhet/hjärntrötthet kommer du inte orka ta hand om dina barn. True story. Du måste bromsa innan! Gå igenom ekonomin och kolla att du kan gå ner i arbetstid ett tag. Det borde väl gå även i Frankrike? En dag i veckan kan göra mirakel!

 4. Håller med föregående talare! Utbrändhet är skit! Stoppa förloppet NU!!! Vila! Jag har varit sjukskriven i två år nu. Det tar oerhört lång tid att ta sig tillbaka om du kör slut på dig totalt. sök professionell hjälp och stöd för att få till nedvarvning! Det är oerhört svårt att göra på egenhand. Jag kan bara tala för mig själv där, men är man fast i ekorrhjulet så blir det liksom omöjligt att kasta sig loss för allt bara snurrar vidare, snabbare och snabbare. Ju tröttare och mer nära utbrändhet man kommer desto svårare är det att tänka klart. Hjärnan bokstavligen krymper och förmåga att fatta beslut försvinner. Det sista jag gjorde innan jag trillade av pinnen, var att söka nytt jobb liksom du gör nu. Ett desperat försök känns det som nu i efterhand. Problemet låg ju någon annanstans. Men det är min historia!

 5. Varför inte ta ut semester när barnen INTE är hemma på dagarna? Det om något vore väl semester. 😉

  • admin Reply

   hahahaha ja verkligen… efter semester MED barnen är man ju supernöjd att få gå till kontoret och sitta ned en hel dag. 🙂

 6. admin Reply

  Tack för era kommentarer – jag tar till mig… Jag förstår inte riktigt varför jag är så trött just nu – många andra har ju tröttsammare liv än vad jag har, men det är nog svårt att jämföra. xxx

Write A Comment