I mean please. - Looking for sara

Alltså, man tror att våren är på väg – kämpa våren, kämpa! – så blir man attackerad av världens hagelstorm på väg hem från jobbet. Månaden mars i Paris-regionen tänker jag inte ens kommentera, den är under all kritik. Hagel & lera, ovärt.

Oh well. Dagens prio: Köpa cykelhjälmar till barnen. Vi har ett par stycken, men alla använder inte alltid, men nu blir det lag på det. Alla under 12 ska ha hjälm, och det låter ju självklart, så nu skäms jag lite. Nu ska det i alla fall bli ordning på torpet.

Annars. Romy har löss igen. Jag begriper inte? Avlusar varje vecka känns det som, kletar in henne med kokosolja och lavendeldroppar, men så kommer hon hem från skolan med nya lite då och då. Suck.

Dagens fråga från åttaåring – när man har tre minuter och håller på att borsta tänderna samt kamma 5-åring: ”Mamma, vad är demokrati?” Osäker på hur pertinent och bra mitt svar var, får ta upp det igen ikväll. I går frågade hon hur vulkaner fungerade – det fick min kille astrofysikern förklara och de satt och gjorde små modell-planeter med magma och allt. Fint!

Varsågoda för rafflande blogg-inlägg från mitt fascinerande liv.

Over&out.

 

 

5 Comments

  1. Rafflande liv ja… Du har ju iallafall barn att skriva om, jag måste skriva om min hund… Han ställer dock inte frågor om varken vulkaner eller demokrati, så där har jag tur, men ändå…
    Förresten, det ligger två 300g tuber med Kalles i mitt kylskåp och längtar efter dig! Your time is my time!

    • Hahahaha, men ändå! Oh, kaviar, underbart! Ska kolla lite hur det ser ut i schemat, har nog inte varit in till Paris sedan sist vi sågs på lucia? :/

  2. Har ni testat att avlusa hela familjen även om de är symptomfria? Det var rekommendationen vi fick, eftersom löss verkar vara oundvikliga och olidligt jobbiga att bli av med. De och äggen kan tydligen överleva lite överallt och återinfektera. Så behandla alla hår, tvätta lakan, handdukar, mössor, ytterjackor med krage/luva i minst 70 grader… hoppas ni slipper detta snart, det finns ju roligare saker att göra. Och courage, jag vill tro att våren snart kommer på riktigt 🙂

    • Ja, vi har det. I vintras tyckte jag inte att jag gjorde annat, och det krävdes ett helt vinterlov med lusbehandingar på alla för att få bort det… Men så börjar de skolan igen, och så börjar det om. Okej, ska koka lakan nu. 🙂

  3. Hej Sara, har samma problem! Tva av mina barn far lätt löss, det tredje ibland och det fjärde har aldrig haft. Faut savoir pourquoi… Jag har skaffat en svensk luskam för fint har – min mamma köpte den pa apoteket i Sverige och kammar igenom de mest lusbenägna huvudena sa ofta jag kan. Sen behandlar jag med vinaigre blanc blandat med olivolja. Lat det sitta 30min med huvudet inlindat i film plastique. Lovar inga mirakel men det är det som har funkat bäst för mig. Courage ma belle!!!

Write A Comment