Hej Mars nu lägger vi februari bakom oss. - Looking for sara

Vet egentligen inte om det är någon här inne nuförtiden eller om jag pratar för mig själv? Oh well. Kommer sakta ut ur februaridimman och vintertröttheten. För mig är livet alltid lättare när man inte fryser/blir regnad på/ blåst på så att håret fastnar i läppglansen (ogillar det så starkt) och jag längtar efter våren på riktigt.

Påsklijorna var superotåliga och kom upp förra veckan och vad händer sen? PAFF – snöstrom och rysskyla. No more påskliljor.

Lyssnade på radion, ämnet var ”Kan man stanna hemma från jobbet i vädret?”. Eh… vi har kanske en centimeter snö och -6. I don’t think so.

Plus att några folkvalda av SOLIDARITET tänker sova ute med de hemlösa för att… eh för vad då? Det vore onekligen mycket mera logiskt att de bjöd in de hemlösa att sova hos sig? De har förmodligen plats. People are crazy. 

Annars längtar jag ihjäl mig efter smulorna, never ever again att jag vill vara utan dem 2 veckor (ja, jag förtränger sommarlovet). Åker in till Paris på lördag för att plocka upp dem och krama dem tills de lessnar.

I alla fall. Februari är slut. Det enda som någonsin varit bra med februari är att min tvillingsyrra har namnsdag och när vi var små fick vi upp och ned vänd glasstårta färgad med grön karamellfärg och dekorerad med geléhallon på tandpetare. Eh… don’t ask. Trodde det var en klassiker.

Ge mig ett livstecken? Är ni här, finns ni fortfarande?

xxx

Sara

Author

76 Comments

 1. Muttrar i bland över att ingen, nåja i alla fall få, kommenterar på min blogg och bara smygläser. Och så är jag inte bättre själv!
  Med det vill jag säga att i alla fall jag läser. I smyg mest!

  • admin Reply

   Heeeeeej, men roligt att få livstecken ibland! Kanske blir man mer aktiv under våren, när en kommer ut ur idét? 🙂

 2. Ledsen, är också en smygläsare! Men läser allt! 😊. Ska bli mer aktiv, lovar!

 3. Självklart är jag här! Det där med kommentarer dalade ju kraftigt när folk mer och mer gick över till att läsa på sina mobiler. Har man dessutom en blogg som kräver att man visar att man inte är en robot när man vill kommentera, så blir det ytterligare ett hinder för tvåvägskommunikstion. (Det har inte du dock.)

 4. Jag är här också och har överlevt ”snökaoset” i Barcelona =) Kram från en annan utlandssvensk!

 5. Hej Sara!
  Jag, troget smygläser här- tar in, reflekterar, medkänner!

 6. Fortsätter följa från Italien, här snöar det idag, och vi har just flyttat in i nya huset. 🙂

 7. Jag tillhör också skaran som läser och njuter i det tysta. Läsning genom Feedly uppmuntrar inte interaktion precis. Med detta vill jag bara heja på dig och din blogg. En av mina absoluta favoriter!

 8. Läser alla inlägg, för dina poetiska texter. Blir alltid glad över nya inlägg!

 9. Hej, hej! Läser dig, går in ett par tre gånger per vecka…

 10. Jag är här. Läser ofta, men kommenterar sällan. Gillar din blandning skarpt, familj, Paris-glamour, mat m.m. Skulle gärna läsa om era språk lite mer också, om man får önska alltså, hur ni gör med barnen i er svensk/franska familj.

 11. Christina Reply

  Hej!
  Jag läser nog nästan varje dag, men kommenterar inte så ofta. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, men ofta är det du skriver liksom så ”färdigt” att jag inte vet vad jag skulle kommentera… 🙂

 12. Klart att jag är här! En av de få bloggar jag läser numera. 🙂 Dålig på att kommentera dock. Vet inte varför, men det blev så när jag slutade blogga själv.
  /Sara (hon med tvillingsöner och dotter och som bloggade för 100 år sedan) 🙂

 13. Är här och även jag smygläser. Jag saknar dina recept! Kyckling med grädde, kokosmjölk, jordnötssmör och lime är en favvis här hemma. Du hade så bra recept ett tag; lite franskt enkelt chict på nått sätt med få men bra ingredienser. Såg en kokbok framför mig 🤗…

 14. admin Reply

  Heeeeeeeeeeeej alla! Vad roligt, vad glad jag blir!

 15. Linnéa R Reply

  Är här! Bara dålig på att kommentera…
  Fortsätt skriva, det är så roligt att läsa <3

 16. Jag (smyg)läser och blir lika glad varje gång du skrivit!

 17. Läser alltid, kommenterar aldrig. Längtar alltid till nästa inlägg! Följer bara tre andra bloggar 😊

 18. En till smygläsare här, sedan åratal tillbaka 🙂 Tycker sällan jag har något smart, roligt etc. att tillföra, så därför kommenterar jag aldrig… Älskar nästan mest dina minst glamorösa inlägg och ordkombinationer av typen ”croissantsmulornas förlovade land”. Fortsätt blogga, för i fridens da’r! (om du orkar)

 19. Haha, den glasstårtan har jag receptet på kvar sedan barndomen och försökte sälja in till dotterns 6-års kalas. Fick dock bli en remodelling av dekorationen, men annars gick den hem.

  • admin Reply

   Är det sant!!! En 80-talsklassiker kanske? Härligt att någon annan har delat upplevelsen!!! xxx

 20. O jaa, finns här! Din blogg är den jag alltid läser. Ber om ursäkt för att jag sällan kommenterar. Dina texter är fina och känns så ärliga, kommentarer känns överflödiga. Men förstår att det behövs livstecken från läsaren.
  Din blogg är viktig för du har en underbar förmåga att iaktta och att sätta ord på känslor och tankar. Kram/Michaela

 21. Älskar din blogg pga så hög igenkänningsfaktor plus att du skriver och fotar som en gudinna! Tack för att du fortsätter skriva! Jag läser, vi läser.

 22. Läser troget varje vecka och har gjort under en lång period – dålig på att kommentera. Men uppskattar din text otroligt mycket!

 23. Läser men kommenterar aldrig, men tycker mycket om dina bilder och texter, fina ärliga reflektioner om stort och smått…fortsätt!

 24. Läser nästan varje dag, kommenterar aldrig.
  Men när du ber om livstecken får du det – jag är här, jag tycker om att läsa det du skriver och håller med dig om att världen känns bättre när det är sommar! Men fördelen med snö (vilket vi har mycket av nu) är att det är så ljust och fint ute 🙂

 25. Ja! Vi är här! Blir så glad när du postar, nyfiken när du glämtar på dörrar till drömmar, och blandar vardag med glutenfria recept. Heja dig!

 26. Såklart! Bästa bloggen. Dessvärre en till smygläsare… lovar bättring!

 27. Jag är här! Och är en redig smygläsare är jag rädd. Gillar verkligen dina poetiska texter och så är jag hemskt nyfiken på era planer och tankar på en flytt söderut. Har precis flyttat söderut själv, fast från Stockholm till Malmö. Inte lika exotiskt, men det känns som ett äventyr ändå. Tack för en bra blogg!

  • admin Reply

   Det är ett äventyr, och supermodigt att våga bryta upp!

 28. Jag kollar nog in här nästan varje dag. Gillar ditt sätt att resonera! Oh well, och så går man vidare:)

 29. Trogen läsare 👋. Yes, nu är det officiellt vår! Fast 26 minusgrader här i Östersund och inte en påsklilja i sikte.

  • admin Reply

   Haha min syrra bor i Umeå och hon var inte så imponerad av våra futtiga minusgrader – men här är det undantagstillstånd. 🙂

 30. Läser också alltid, och njuter av sättet du formulerar dig på, hur du lyckas få allting till magi.

 31. Är absolut kvar här hos dig ofta. Kommenterar ibland men inte så ofta. Gillar fortfarande så mycket att kika in hos dig och läsa dina inlägg. Tänk så länge vi följt varandra – ända från Taiwan. Tycker att jag känner dig mer än en vissa som finns i min närhet<3

  • admin Reply

   Jag vet! Ibland kan man lära känna en person mer genom text, än talade ord! xxx

 32. Kollar nästan varje dag och lika glad varje gång ett nytt inlägg kommit upp 😊

 33. Jag är här! Tror att du skriver så bra att en får prestationsångest 🙂

 34. jag är här!! skönt med åtminstone en blogg som inte gör samarbeten med jollyroom så fortsätt gärna!!!

   • barngrejer på nätet:) den här bloggen känns lite old school (positivt menat) och autentisk på det sättet att du har den som en hobby vid sidan av ditt riktiga liv. så många andra bloggar jag följer har blivit bloggarens huvudsakliga jobb och jag tycker det går en del förlorat där tyvärr…

    • admin Reply

     Haha, jag är old school! Och jag förstår vad du menar, är själv ganska less på all konsumtion och säljande. Det ger – i alla fall mig – så lite!

 35. En till smygläsare här. Markerar ofta inlägg i feedly som jag tänker att jag ska kommentera när jag kommer till en dator, men sedan när det väl blir av har det gått så lång tid så att det inte känns lönt.

  • admin Reply

   Haha, så kan det gå! Jag är glad över livstecken i alla fall!!! xx

 36. Hej Sara, jag har följt din blogg i flera år, men är verkligen urdålig på att kommentera…Men uppskattar din blogg så mycket, gillar verkligen ditt sätt att skriva och dina fina bilder. Bloggar försvinner mer och mer, det verkar vara Instagram för hela slanten nu. Det är synd tycker jag, bloggar ger lite mer…ord och tankar – inte bara bilder. Hälsningar Ninnie

  • admin Reply

   Jag vet! Och på insta är det rörlig bild nu, har inte hängt med riktigt… men det där blixtsnabba är inte min grej. xxx

 37. Läser och läser, kommenterar aldrig… Men är här!/Susanne

 38. Jadå, kag är också här! Ser efter varje dag om du har uppdaterat bloggen. Tycker så mycket om både dott sätt att skriva och det du skriver om <3

 39. Jadå, jag är också här! Ser efter varje dag om du har uppdaterat bloggen. Tycker så mycket om både dott sätt att skriva och det du skriver om <3

 40. Hej, läser din blogg varje vecka sedan flera år. Roligt att följa din vardag, är du så dråplig att minsta detalj blir något värt.

 41. Jenny i Lille Reply

  Kommenterar sällan, men är inne och tittar flera gånger i veckan – ofta varje dag! När jag varit borta eller upptagen med annat ett par dagar är det alltid lite ”julaftonskänsla” när/om jag upptäcker flera olästa inlägg… Jag gillar starkt din raka och ärliga stil utan överflödiga ord och dina vackra foton! Utöver text och bild förtjänar dina recept en ”mention spéciale” – jag gör ofta din asiatiska köttfärs med ingefära, vitlök och salladslök 🙂 Det känns verkligen som ett privilegium att få följa dig, så jag håller med det många redan sagt – fortsätt skriv!! <3

 42. Alexandra Reply

  Här är en till smygläsare som tittar in här flera gånger i veckan i hopp om att du har uppdaterat – kanske till och med flera gånger om jag har tur 🙂 Har följt dig länge och din blogg är en av få som jag läser. Gillar dina texter, att få läsa dina tankar om livet, vardagen, upp och nedgångar och förändringar. Kommer att fortsätta att läsa så länge du skriver, vilket jag hoppas är många år till och så ofta som du hinner, orkar och har lust med! Kram till dig och din fina familj!

 43. Jag läser, och har läst sen Vera var bebis! Älskar att följa dig och din livsresa! Tack för att du delar med dig! Kram från Kalifornien

 44. JoanneParis Reply

  Trogen daglig följerska som uppskattar dina ärliga personliga inlägg varvat med naket kaos och underbar fransk magi. Min epoux har ocksâ otroligt dâlig syn (genetiskt), mer eller mindre blind utan linser. Kommenterar sällan men vi har ju haft viss kontakt via andra medier. Fortsätt alltid blogga!

Write A Comment