Hej igen! - Looking for sara

Fick två frågor av helt skilda slag, men kul med frågor!

1. Hur är småbarnspedagogiken i Frankrike? Alltså, när de börjar dagis är fokus på att de ska bli autonoma. De får mycket utrymme att göra själva, och förväntas hjälpa till, och anpassa sig till en grupp. Men så är det nog överallt? På vårt dagis är det otroligt mycket aktiviteter och pyssel, de bakar, dansar, sjunger, bygger, gör yoga… Men skärmar är NO NO för små upp till 3 år (vågar knappt säga till barnläkaren att Nosse får se på teve med syrrorna.
Maten är viktig, de äter trerätters till lunch, och det talas mycket om vad de äter och vart det kommer ifrån, det är mysigt. I synnerhet som min matlagning just nu är att värma upp gårdagens ris till middag.

2. Hur gör jag för att se fräsch ut? Ett tips är att alltid ha skum belysning och fettfläckar på mobilkameran. Det är så förlåtande. Annars tror jag att jag har skyddat min hud genom att använda oförsvarliga mängder foundation i en herrans massa år. Sånt betalar sig.

Nu sitter jag i soffan och okynnessurfar istället för att till exempel sova skonhetssömn. Men oh well. Det är skönt med tystnaden, att vara ensam vaken.

Author

2 Comments

  1. Ah tack för svaret! Det är så intressant med att lite jämföra olika länder system :). Och kul att du skriver igen, mycket bra blogg!!

  2. Så skönt att du skriver igen. Jag tycker så mycket om dit språk, flytet i meningarna och ordvalen, och alltid intressanta tankar. Decemberhälsning från Susanne

Write A Comment