Gravid: Sista tredjedelen. - Looking for sara

belly

Vecka 29.

Åtta kilo plus enligt fördelningen 1,5 till bebis och 6,5 till mig. Bebis har placerat sig med huvud neråt, men väldigt högt.

THe upside:

B-kupa. Wow. Känner mig som världens bystdrottning. Att kommunicera med bebisen som puffar tillbaka när jag eller L känner på magen. Tjockt, blankt hår. Att ha handlat första pyjamasen, och filten, och den yttepyttelilla mössan. Att vi haft namnet klart för oss så länge redan. Den fina, runda magen. Att få uppleva detta en tredje gång. Att jag jobbar knappt 4 veckor till, sedan ska jag vara ledig och förbereda mig och min familj på den här lille killen som snart kommer till oss.

THe downside:

Stödstrumporna. Tyngden av att bära runt åtta extra kilo i bäckenet. Näsblod tjugofem gånger om dagen. Min aversion mot kaffe. Herregud, jag behöver kaffe, så opraktiskt att det inte är gott. Att inte kunna springa! Jädrar vad jag saknar det. Men jag tänker att jag investerar i min bäckenbotten istället, haha. Blodproven varje månad. Lika nål-skygg och hypokondrisk som alltid.

 

7 Comments

 1. Jag skrattade högt åt ditt veckan 28-inlägg där du skrev ”att tycka att man har mage i veckan 14″… Då kunde jag inte kommentera, för jag ville inte avslöja något. Men jag tänkte typ ”hmpf! men jag HAR mage, den började stå ut i vecka 10 och jag fattade inte hur jag skulle kunna dölja det. Hehe. Nu: vecka 15 och tycker typ fortfarande samma, men inser att jag kommer bli, eh, betydligt större. 🙂

  Vad spännande att ni varit säkra på namn redan från början! Om min sambo och jag någonsin kommer kunna enas om ett namn blir jag lycklig…!

  • Ooooooooh GRATTIS! Vet du, jag misstänkte detta! Haha, baby you aint seen nothin’ yet, vänta tills tredje trimestern och valrossstadiet! 😀

   • Tack. 🙂 Hehe, nä jag misstänker att jag kommer skratta åt mig själv senare… 😉

 2. Mysigt att få vara hemma en längre stund och boa, jag ser med spänning fram emot en liten minigrabb på utsidan!

  • Ja, superhärligt, längtar efter att få bara finnas till för familjen, och släppa jobbkrav ett tag. Med tredje barnet i Frankrike får man lyxa med 26 veckors mammalediget, istället för de 16 normala (4 före bebis, och 12 efter).

 3. Så orättvist att kaffe inte är gott när man är gravid! Det är ju då när man är trött och orkeslös man behöver det som mest!

  Fin du är med magen!

  • Den börjar kännas lite oproportionerlig denna lilla bump, snart är jag bredare än hög! 😀

Write A Comment