Glitter! - Looking for sara

Mina döttrar som sparkcyklade sig nedför Champs-Elysées. Eftersom deras pappa bor i Paris är de så hemtama att det tar andan ur mig, Juldekorationerna på Les Champs glittrade ikapp med deras ögon. I morgon är det december, och i helgen ska jag skaffa en gran. Lovar. Adventsljustake och peppparkakor, julerim och kalendrar. Mina smulor ska vara med sin pappa hela jullovet så vi kommer att passa på veckorna innan. Nosse-Bosse kommer ju vara med mig förstås, men han är för liten för att ha någon insikt i traditioner och julfirande överhuvudtaget. <3

Jag minns min första jul utan barnen, efter skilsmässan. Det var ganska ljuvligt. Jag stängde in mig, stängde av telefonen, drack vin och läste, trygg i vetskapen att tjejerna hade det superbra hos sin pappa och jag hade det superbra i min ensamhet. Den där ljuvliga, självvalda ensamheten som man kanske inte får massor av i ett äktenskap eller när man har fyra barn.

Jag minns att det var ljuvligt att tacka nej till inbjudningar, att vara min egen, inga krav inga förväntningar. Det var jävligt underbart, faktiskt. Kanske blir det så i år.

Lite skönt – om jag ska se positivt på saker och ting – att lämna över det tunga ansvaret av att skapa glitter i ögonen på barnen, skapa minnen och leva upp till hopp och förväntningar till barnens pappa. Det är ett ansvar.

I år ska jag lägga mig på soffan och somna, tror jag.

Write A Comment