Fullmåne. - Looking for sara

Månen i kväll är galen. Ljuset känns intensivare än den bleka marssolen tidigare idag. Den målar upp en ljusbro över floden, glittrande över till andra sidan.

Vem kan sova med en sådan måne? Fick aldrig barnen i säng, ingen ville sova. Och lilleman tittade strängt på mig när jag tänkte lämna hans sängkant: Mamma, du stannar här.

En order. Han är en liten chef.

Jag är instabil just nu.  Utanpå ganska lugn. Folk tror det om mig. Att jag är lugn och stillsam. Reserverad. Jag är ett emotionellt nervvrak, panikslagen och folksskygg i perioder, det syns inte. Men det är relativt tröttsamt.

Ludde åker iväg några dagar, jag gillar att vara ensam med barnen, men inte när logistiken kör ihop sig. Men man kan inte göra sin partner till slav under logistiken. Ringde till skolan för att meddela att Rominou hämtas av sin styvsysters låtsasfarmor. Eller av sin mammas mans pappas fru. Eller sin bonuspappas bonusmamma. Whatever. 

I alla skolans formulär ska man fylla i en pappa, en mamma. Inga formulär är gjorda för ensamma föräldrar, eller skilda, eller bonusfamiljer.

Oh well. Man anpassar sig.

Author

1 Comment

  1. För att inte tala om alla dessa fritidsaktiviteter som totalt faller om barnet har skilda föräldrar som inte kan samarbeta. Det finns inte en enda aktivitet som är upplagd på varannan vecka basis. Eller om den ena föräldern skrivit in barnet på en aktivitet utan att ha förankrat det med den andra och inte betalar för det så att fakturan skickas till folkbokföringsadressen. Jag har tyvärr många exempel på när samhället fallerar pga uppbyggt runt kärnfamiljsnormen. År 2019.

Write A Comment