Fredag! - Looking for sara

pizza

Vaknade klockan fyra, av någon oidentifierbar ängslighet i kroppen. Allmän oro och vargtimmen. Omöjligt att somna om, och när Nosse började sjunga i sin säng plockade jag upp honom och gick ner. Den där stunden innan rush hour på morgonen är dyrbar.

Fredag. Helg. Vi har haft så mycket inplanerat de senaste åtta helgerna att jag känner mig folkskygg. Vill bara hänga med småfolket och Ludde i helgen. Promenera, sortera strumpor, vika tvätt, baka äppelkaka och handla födelsedagspresenter till alla kalas les bambins är bjudna på. Det är fantastiskt att de är bjudna på så mycket. Första året sedan vi flyttat hit från Korsika var inte Vera bjuden någonstans och mitt hjärta går sönder när jag tänker på det. Nu har hon en lista med TIO kompisar som hon vårdar ömt. Hon är bjuden till sin bästa kill-kompis på nioårskalas och jag är lite förbryllad över present. Tips?

Ikväll ska vi ska dricka vin, äta pizza och planera året. Alltså, att man måste planera sommaren i februari? Men barnen har ARTON veckors semester på ett år, jag har 25 dagar och platserna på centre de loisirs är dyra och eftertraktade. Nosses Nanny vill ta semester i augusti, och vi i juli (en av anledningarna till att jag inte kunde sova förmodligen). Påsklovet är för en gångs skull i anslutning till påsken, men det är om bara FEM veckor?

Äsch. Ska försöka skaka av mig ängsligheten och njuta av helgen som snart är här.

 

6 Comments

 1. Nioåring: bok funkar ju alltid. Är det inte guldåldern för mysterier?
  Vet inte om lego fortfarande är bra i den åldern, men misstänker det starkt. Finns ju små billiga paket.
  Eller nåt spel, kanske.

 2. Christina Reply

  Annas tips i kommentaren ovanför min stämmer precis. Nio är precis i början av slukaråldern, så en spännande bok är toppen. Lego finns i så många svårigheter och när man är nio börjar man ju kunna spela spel utan vuxenhjälp. En kortprenumeration av någon tidskrift är också kul, eller en biljett till något spännande ställe – måste ju finnas massor i Parisregionen!

 3. Instämmer med övriga, men säger Lego, Lego, Lego

  Mina döttrar älskade Lego från 6 års till 12 års ålder

 4. Presenttips: Min âttaâring ger ofta bort böckerna om Ariol eller serien ”Les enquêtes d’Eliott et Nina” (de sistnämnda är mkt prisvärda böcker, man kan alltsâ ge bort fler än en och verka oerhört givmild;)). Annars är väl sällskapsspel ett säker kort? Finns ju massvis med olika kortspel för olika âldrar…

 5. sällskapsspel, slime, transformers eller är det barnsligt, nej jag vet inte !

 6. Hej!
  Lego säger jag också! Lego ”technique” brukar vara omtyckta ! Beroende på intressen och kanske lite hur man bor (egnahemshus/höghus/etc…) så brukar vi gilla Decathlon också som butik. Våra killar hittade ofta presenter där till sina kompisar. Sen är ju ”Les Nerfs” en fransk klassiker har jag på känn men verkligen inte uppskattad av alla (speciellt föräldrar)..
  Trevligt veckoslut !

Write A Comment