Babynamn. - Looking for sara

Alltså, kom bara att tänka på, när jag såg den mjuka sanden, vassen, dynerna – les dunes – att jag hade Dune som förslag på namn till Véra, när hon låg i min mage. Det var ett sånt där lite trendigt namn då, precis som Jade, som också fanns på listan. Elvira fick jag aldrig igenom, men vi hade tänkt på Lena. LENA?

Sen fick hon inget namn på listan, hon var Véra Agathe när hon låg på mitt bröst, de där första minuterna. Och tur var kanske det. Dune, liksom? Funkar ändå mindre på svenska. ”Dunet”. När jag väntade Romy debatterade jag namnet Melba med den blivande tvåbarnspappan som föreslog Blanche. I mean please, jag skrattade så jag dog.

Det här var min lista till lillebror som jag skickade till Ludde dagen efter att vi fått veta att det var en pojke:

1. Elias

2. Milo

3. Dante (bon, peut-être pas, peut-être les hormones)

4. Alexis

5. Viggo (tres scandinave)

6. Nils

7. Noah

8. Linus

Och han älskade Nils och Noah, och sen var det klart. Tur. Har ni haft några namn som ni skulle ångrat på era listor? Tell me!

 

22 Comments

  • Haha, och jag som tyckte det var hemskt! Helt klart en personlig grej, det där med namn… xx

 1. Vilket intressant inlägg, Sara! Jag älskar att läsa om hur föräldrar tänker när de väljer namn till sina barn. Funderade du aldrig på ett namn med ”r” i till Noah, som hans systrar har i sina namn som en syskontrologi? För min del hade jag ingen lista med namn till mina barn. Bara ett självklart pojk- och flicknamn var till dem. :-)

  • Jag ville ha ett två-stavigt, som passade till Vera och Romy… Namn med R är ju i och för sig fina, de har så mycket karaktär! Hade Noah varit en tjej hade det varit Eva i alla fall, om jag fått min vilja fram :)

 2. Försöker med Leonie här om det blir en tjej, maken gillar det inte…. men jag har ju några månader på mig 😉

 3. Alltså namn att ångra eller inte. När vi valde namn har de varit antingen svenska eller franska. Barn nr 1 vi hörde ett fint namn på flygplanet (svenskt pojknamn)… Eller Stéphanie. Det blev Jonathan.
  Barn nr 2 Oliver eller Leon, eller Stéphanie. Det blev en pojke och Oliver.
  Barn nr 3, de spelar Celine Dion på väg till förlossningen. Antingen det eller Vincent. Det blev Celine.
  4:e barnet Stéphanie (igen!!), Manon eller Leon. Det blev Manon

 4. Han valde namn till ettan (Esme) och jag till tvåan (Levi). En eventuell trea skulle behöva ett bra namn på fyra bokstäver. Eller Miriam som jag tycker är så perfekt men han avskyr totalt. 😆

 5. Vi har tre tjejer med ganska vanliga skandinaviska namn trots brittisk barnafader. Våra killnamn som vart på förslag har väl aldrig varit enligt skolboken, vår första hade ”Chevy” (fråga inte) som projektnamn och vår andra höll på att bli ”Elvis”.. kanske tur att det blev tjejer….

 6. Jag var glasklar med att jag ville ha Elias som namn. Tack och lov tyckte pappan det var bra också, men hade A r i s t o t e l e s som favoritnamn …

 7. Namn jag skulle ha ångrat? Skywalker. Och Månstråle. Japp, vi tänkte seriöst att våra barn skulle få det som andranamn. Tur de tog några år på sig, för by then hade vi ändrat oss. Idag har vi en Ester (stod mellan det och Elsa, men när hon kom var valet självklart), sen kom lillebror och då fanns bara ett namn i mitt huvud. Eskil. Mannen älskade det och resten är historia.

  Romy är för övrigt bland de finaste namn jag vet. Har också en never-ending-crush på Esme. Får dock bli med hund eller dyl om de ska komma till användning…

 8. Jag vill också minnas att du och C diskuterade Maud som möjligt namn. Ja, herregud, Assar och Edgar valde vi bort. Liksom Bianca och Diana. Men Diana älskar jag ännu. Barnens fars favoriter är Tommy och Judith. Jag har sagt nej NEJ NEJ två gånger.

 9. Har alltid varit namnentusiast men inser att trender är sååå svåra att undgå (för mig).
  Har haft turen att få två ‘kullar’ och alltså nästan två generationer barn.
  Första två har namn där den ena dragits med att två till i varje klass haft samma – Sebastian. Den andra snäppet ovanligare men ändå tidstypiskt.
  Elise, Eddie (Edouard) o August är sista omgången och (inser jag) även de rätt tidstypiska.
  Pappa ville ha en Clemence men jag var inte övertygad om skönheten i namnet på svenska… själv röstade jag för Kitty men på franska blev det lite knepigt.
  Roligt är det iaf fortfarande med namn men som någon tidigare skrev så får det bli på hund/katt framöver.

  • Alltså, jag är också omedveten trendföljare… svårt att unvika! Kitty är superfint tycker jag, men som sagt, det måste funka på två språk. Ej helt klar med huruvida mina tjejers namn funkar på två språk. :)

 10. Vi hade jättesvårt att bestämma namn till våra barn, satt på bb med långa listor 🙈. Min man är från Frankrike så vi ville också ha något som funkar/uttalas hyfsat lika i båda länderna, jag tyckte det var svårt och massor av namn ratades pga det. Tex slutar många killnamn som jag gillar på e (Tore! Tage! Älskar Tore). Dag var också en favorit hos mig som inte godkändes. Och Lisbeth, Majbritt som jag gillar, en tjej hade nog fått heta Esther. Tillslut blev det en Eskil och en Emil!

 11. När vi fick veta att vi skulle få en pojke, planerade vi länge att han skulle heta Mathis. Pappan i familjen, som är tysk, blandade med namnet och sa Matti och det blev slut på Mathis… När han sedan äntligen föddes 19.1.2016 så blev han Stellan Leevi Michel. Vi bor i Finland och pratar svenska hemma, så det måste vara ett namn som fungerar på finska, svenska, engelska och tyska.
  Jag har länge läst din blogg, men det blev speciellt roligt nu att följa med din pojke och er familjs vardag!

Write A Comment