Douce dimanche, part 6748. - Looking for sara

Fenomenet Paris-Moscow är ju märkligt. Förra helgen 17 grader varmt, den här helgen 2 minusgrader och horisontellt snöblandat regn. Vi kom ikapp med städandet, plockandet, tvättandet, handlandet. Hann baka bröd och steka pannkakor, rensa i garderober och skåp innan tjejerna kom hem på söndagkvällen. Det är lite tradition att äta pannkakor och soppa när de kommer hem efter borta-helg.

Jag har vant mig vid att inte ha dem varje helg. Det var omöjligt att stå ut med i början. Nu funkar det fint. För dem, för mig, för C. När man får barn tänker man sig ju att man ska tillbringa alla helger, alla lov, tillsammans. Sen vill livet annorlunda, men man vänjer sig, och det blir bra ändå.

Lätt att säga kanske när man har privilegiet att få natta dem varenda vardagskväll. Lätt att säga när man har en 2-årig trasselsudd, silkesapa, lyckopiller som fyller utrymmet på helgerna när mina mörkögda kloka vackra roliga donnor är på annat håll.

Så himla lättare att till exempel gräla och bli arg heller inte vara den perfekta mamman hela tiden när man kan luta sig emot att man är närvarande hela tiden, det gör inget om man är försenad en dag av tusen, det gör mer om man är försenad en gång var fjortonde dag. Tror jag. Men jag vet inte, jag har aldrig spelat i det andra laget.

Jag har tur.

 

Author

2 Comments

  1. Frau Atze Reply

    Du är bäst som du är Sara! Vi mammor är det, oavsett hur ofta vi har vára barn med oss!
    Förresten brödet… ser läckert ut!!!
    Kram frám Tyskland!
    Kati

Write A Comment