Don't fear change. Fear regrets. - Looking for sara

Somnade på avslappningen efter yogan. Så trött, sov till halvnio i morse ändå. Min hjärna känns kortsluten. En sista intervju igår, då jag trodde att vi skulle prata om vilkoren för jobbet men fick svara på frågor av nån ny-exad RH-assistent ”nämn tre av era brister och hur ni tänker få bort dem”.

Eh. Where to begin? Ville mest resa mig upp och gå, men tänkte generöst att han säkert lärt sig på sin utbildning (eller googlat) att man ska ställa såna frågor. Svarade så gott jag kunde.

Har i alla fall ett val nu – antingen status quo, noll risk, ingen ansträngning, men kommer förmodligen att vara i precis samma situation nästa år, om två år, om tre. Lite missnöjd men inte tillräckligt, och lite för bekväm.

Antingen förändring och stor ansträngning. Och det är nog vägen att ta. Jag vet så väl att förändringar är enda sättet att sakta ned tiden. Märker ni inte hur fort tiden går när dagarna är lika? När månaderna ser likadana ut, när vi blir för bekväma. Då flyger åren förbi. När vi byter bana och lägger ned vår själ i förändring saktar tiden in. Så jag vinner till sist, jag vinner att känna mig levande.

Men lätt blir det inte.

Author

6 Comments

 1. Skaffa aupair och städhjälp! Nu verkar det som life a la Isabella Löwengrip som hägrar! Alla medel tillåtna för överlevnad! Inklusive djupfrysta köttbullar. 🙂

  • admin Reply

   Vi funderar på städhjälp, alltså verkligen!

   • Du får se till att du får en så bra lön att den räcker till städerska och annan hjälp! Kvinnans lön går till att någon tar hand om barnen och hushållet när hon jobbar…. Mannen har ju oftast en kvinna som gör det åt honom. I Sverige är ju barnomsorg extremt billigt, men så verkar/är det ju inte ute i Europa. Städhjälp är ju också relativt billigt här. Även vit städhjälp. Iaf om man är två med hyfsade löner. Inte för att jag har det själv, men är ju ensam och med låg inkomst, så struntar i att städa oftast. Men går ju inte riktigt lika bra när man lever i relation. Blir liksom ett stressmoment mer då.

 2. Jag somnar ALLTID på yogans avslappning. Alltså alltid. Och skäms varje gång, varför jag nu ska göra det. Somnar så fort jag får lägga mig bekvämt, liksom. Ska på gravidyoga i kväll, kommer troligtvis snarka också pga lite smått förkyld. Piiiiiinsamt.

  Apropå städhjälp som föreslagits ovan. Vi har städhjälp trots bara ett barn (eh, snart två :D), bara en gång i månaden, men det är SÅ skönt. Man slipper ens fundera på grovstädning liksom. Och att komma hem var fjärde fredag och känna doften av städmedel, alltså det är så tillfredsställande!!!!!

Write A Comment