Det här är glädje. - Looking for sara

luco 4 efter

romy

Paris mon amour. Jag klev av tåget på Gare de lyon, och gick mot Pont d’Austerlitz och Jardin de Plantes. I botaniska trädgården ställde jag mig med barnvagn och bebis under vattenspridaren, det är värmebölja och upp mot 40 grader i Paris just nu. Jag älskar sommar och värme, men 40 grader är lite overkill alltså. Om man håller till vänster i parken, så kommer man till utgången som vetter mot ett av mina favoritställen i Paris, Moskén. Där har de ett ljuvligt kafé som får en att förflyttas till Marocko, och ett ljuvligt spa. Jag och Noah vek av runt moskén, över det lilla torget, upp mot Rue Monge, och Rue Mouffetard, den fantastiska marknadsgatan. Ludde jobbar i V:e arrondissementet, på Rue d’Ulm och vi mötte upp honom där. Sedan gick vi i de där historiska, charmiga latinkvarteren, mot Pantheon och in i overkligt vackra Jardin de Luxembourg. Overkligt vackra.  Och där, framför slottet, med doftande rosor och en stekande eftermiddagssol dansade två älvor fram ur dammet från grusgångarna. De vackraste jag sett. En hel månad sedan jag sett dem.

Vackraste. De var där med sin pappa, farmor och farfar och det syntes lång väg att de mådde strålande bra. Med en i varje hand promenerade vi längs Paris gator, vi drack saft – och öl – på ett café alldeles vid Sorbonne, sedan åt vi middag på Boulevard Saint Germain, i Sartres och de Beauvoirs gamla kvarter.

Vi kom hem sent, vid elvatiden, det var fortfarande över 30 grader. Tjejerna lyckliga och glada över att återse sina rum, sina saker, sin lillebror, sina sängar… Sin mamma. Som inte kunde se sig mätt på sina döttrar, som inte kunde dra i sig tillräckligt av vaniljdoften från deras hår och klämma på deras armar och liksom känna på dem hela tiden. Ni är hemma igen. Det är glädje.

4 Comments

  1. Vi har besökt moskén idag- efter att jag förra veckan läst ditt gamla tips om det. Vi var också i den stek heta botaniska trädgården idag.. så vackert Paris är. Wow. Tack för fina tips! / Sandra PS. Har läst din blogg flera år och hade nog blivit lite starstuck om vi sprunget in i er 😂

    • Oh, hade ju varit jätteroligt att träffas! Men alltså, just nu håller jag mig helst inne, jädrars vad varmt det är! XXX

  2. Åh, tack för att du tar med oss genom Paris! Jag kan liksom se det där framför mig, särskilt rue Monge och rue Mouffetard och Jardin du Luxembourg. Åh, vilka minnen! Besöker alltid rue Mouffetard när jag är i Paris pga så mycket nostalgi.

    Imponerande att ni orkar gå omkring i en storstad i 40 graders värme!

  3. Åh, jag har aldrig varit i Paris, men hör att jag måste åka dit!

Write A Comment