Det dar med klass. - Looking for sara

Nosse har till sist borjat på dagis! Vi fick ingen dagisplats dar vi bor, men ganska nara Luddes jobb, i ett av Paris chicaste arrondissement. Min son ar lite killen från fororten, tror vi. Men han alskar sitt nya dagis! Och dom alskar honom!

Men klasssamhallet blir sa tydligt ibland, det ar så stora skillnader mellan kvarter och kvarter. Ibland pa ett roligt satt. De nya kompisarna pa sprillans nya dagiset, dar 95 procent av det de ater ar narodlat och ekologiskt, heter Edouard och Colette och Thelma (bara att vaga th-ljudet pa ett franskt barn!) och ibland kommer de senare till dagiset for att de har varit pa sin engelskakurs innan. De ar alltsa 2 ar. Dog av skratt.

Oh well. Fornamnet Noah klassas formodligen som tillhorande proletariatet, men sa kan det vara. Henry och Marie-Louise fanns pa min shortlist. Det hade eventuellt smalt in lite battre.

Author

4 Comments

 1. Min sambos ex ville absolut att deras son skulle gå på en tvåspråkig privatskola (för att hon själv pratar urusel engelska och då måste ju sonen bli bilingue – not kidding!). Så hon fick ju som hon ville, för hon betalar för den ändå, 9000€ om året.
  En fransk treåring som precis börjar maternelle och aldrig hört ett ord engelska i hela sitt liv ska helt plötsligt bara höra engelska två dagar i veckan. Vill du gissa hur det går? 😉
  Jag tror ju att den skolan är till för redan tvåspråkiga barn, men det tror jag aldrig att hon kommer förstå.

  Vad kul att han har dagisplats andå! Byter ni sen till närmare er eller tror ni att han går kvar?

 2. Hej! Oj så intressant det låter. Skulle du i något skede kunna beskriva lite hur småbarnspedagogiken fungerar i Frankrike? Både pedagogiskt och praktiskt.
  Tack för en härlig blogg, läser med spänning varje inlägg!

 3. Hej,
  Tack för en härlig blogg! Det skulle vara väldigt intressant att läsa om småbarnspedagogiken i Frankrike och hur det går till på ”er” förskola.

 4. På vårt dagis lämnar vissa föräldrar med Porsche Carrera.. Jag kommer med min Modus. 😂

Write A Comment