Château royal d'Amboise. - Looking for sara

hus hus2 lov lov2 slott syrennousAmboise var en supersöt liten stad, och slottet var fantastiskt fint, inte lika majestätiskt som Chambord, och inte lika sagoaktigt som Azay, men helt klart värt resan från Paris. Jag visste inte att Leonardo Da Vinci huserade här, i flykt från skatteindrivarna, och att han faktiskt dog och är begraven här. Han står staty och har bronsplaketter och citat över hela slottet.

Jag inser ju att jag måste borsta upp mina historiekunskaper om Frankrike, för att inte helt mista min trovärdighet som allvetande när barnen blir lite större och ska läsa histoire-geo i skolan. Och att besöka slott är definitivt ett bra sätt att lära sig. Plus aperitifen efter den guidade visningen. Win.

 

3 Comments

  1. Jag var i Loiredalen en sommar i tonåren för sådär tjugo år sen. Har inte tänkt en tanke på slotten eller orterna sen dess. Så konstigt att se allting här, och känna igen namnen och bilderna 🙂

  2. Har följt din välskrivna blogg ett tag men aldrig kommenterat. Tack för restipsen! Vi åker till Tours i juni och är nu ännu mer laddad 🙂

Write A Comment