Baby daily (nästan 16 månader) - Looking for sara

DSC_0411Nosse. Världens bästa kille, jag antar att ni sitter klistrade framför skärmarna för att få höra om hans nya partytrick och utvecklingstadier! Here goes:

  1. Han äter själv. Eller rättare sagt, han VILL äta själv. Detta utvecklas ibland till små dispyter mellan honom och mig och just nu har vi kompromissen: Jag har en sked och hans primäara tallrik, han har en sked och en bi-tallrik med ganska mycket mindre mat. ”Skadebegränsning”
  2. Han läser högt ur böcker, jätteroligt att se, han säger inga ord, men orerar vitt och brett och vänder blad. Imiterar mig kan man tänka.
  3. Han har slutat med två siestor. Förmiddagssov är för småbarn.
  4. Han säger klart och tydligt Mamma, Pappa och miam. Plus ”Tecki!!!” Tecki är – tror vi – hälften tack och hälften merci men kan användas som universell artighetsfras: Snälla, Varsågod etc.
  5. Han har vuxit ur alla sina kläder. En minut tog det. Nu måste vi handla 24-månaderskläder. Gråter lite när jag tänker på bodies i storlek 50. Han är lång, och rund som en boll på mitten.
  6. Han har in- och utvänd navel! Det enda av mina barn som har det. Läste någonstans att det beror på hur navelsträngen är klippt. Förstås, döttrarna hade proffsklippta navelsträngar av sjukvårdspersonal, och Ludde klippte Noahs. Oh well.
  7. Det är svårt att utnämna trädgårdsodlingarnas värsta fiende, Nosse och sköldpaddan Olive får dela på förstaplatsen.
  8. Han snurrar! Och kramas! Och försöker hoppa! Men kommer aldrig loss från marken!
  9. Han springer. Fort. Verkligen jättefort. Och jag som springer en mil på 48 minuter ibland blir alldeles andfådd.
  10. Han älskar fortfarande gröna bönor, kex, banan, persika och fisk. Gillar inte så mycket kronärtskocka-puré (it was worth a try)  och köpespenat-puré (an urgency).

Ja, det var allt från oss på Baby Daily den här gången! Men snart är han prick 16 månader, det firar vi med extra långt och informativt jubileumsinlägg!

Write A Comment