Nosse. - Looking for sara

noah noah2 noah3Silkesapan! En liten kille, min lilla kille, definitivt ingen bebise längre. Det är lite bitterljuvt, och fantastiskt också… Bebistiden går så försvinnande fort, de där månaderna när man har en liten, liten i plyschpyjamas, som sover nästan hela dagarna och äter hela nätterna, en som upptäcker världen, och sina händer, som inte har ett hår på huvudet och sitter som en igel vid bröstet större delen av dagen.

Ett och halvt år fram i tiden kan han hoppa, snurra, klättra, åka stora rutchkanan, dansa, bygga stora lego, sjunga, han pekar på saker och vet vilket ord som hör till, han älskar att se tågen mot Paris fara fram på viadukten, han härmar hundar och katter och spelar fotboll, han jagar sommarens sista fjärilar och äter själv med gaffel. Han älskar broccoli och bananer, mogna päron och alla sorters fisk. Inte särskilt förtjust i getost eller kronärtskocka.

Han förstår det mesta man säger – sen om han tar det i beaktning är en annan sak, han hittar på busigheter tusen gånger om dagen, men han är den snällaste lille kille som någonsin gått i ett par converse storlek 23.

Han kryper ofta upp bredvid sina storasyrror, för att vara nära, och luta huvudet mot deras axlar. Han ropar på oss på morgonen, och när vi hämtar honom glider han snabbt ur famnen för att pila in till syrrorna och väcka dem. Han somnar med ett leende, vaknar med ett leende. Jag smälter varje gång.

Nosse.

Write A Comment