Flow. - Looking for sara

meJag sade till Ludde att jag vill lära mig att spela piano. Och han ba: Okej, men ring Veras pianofröken och fråga om det finns plats? Som att ingenting är omöjligt? När jag tänker att det nog är alldeles för sent? Att jag inte har tid, att det skulle vara lite egoistiskt? Eller tänk om jag misslyckas?

Precis som våra drömmar  planer att flytta ut i provinsen, bort från Paris-regionen, bort från oväsen, otrevlia människor, stress, grå himmel och RER-tåg. Jag är eventuellt bättre på att dagdrömma än att omsätta i projekt. Men just nu känner jag att saker och ting liksom… kommer till mig. Och då kan det vara dags att leta nya utmaningar.

Små exempel på flödet: Jag får punktering på min cykel, plus att kedjan hoppar ur. Står totalt handfallen på en cykelväg när en man kommer förbi, stannar, tittar på min cykel, cyklar hem till sig för att hämta verktyg och pump, och fixar min cykel. På slottet i Chantilly när vi inte kom in i slottet kvällen före Luddes triathlon, på grund av biljettkiosken stängd 2  timmar före stängning, och vi nedslagna går därifrån, så kommer en pappa och hans dotter och frågar om vi vill ha 2 biljetter, på grund av att deras sällskap inte kommit. Tur? flow?

If you want something. Ask for it. Ibland är det inte svårare än så. Nu ska jag nogsamt försöka göra klart för mig vad jag vill egentligen.

Det är ju inte alltid man får allting serverat så där, det är ju sällan någon stannar en på gatan och erbjuder en drömjobbet, ibland får man jobba lite mer för saker och ting. Make it happen.

Det viktigaste är i alla fall att veta vad man vill. Och det är svårt! Jag funderar på exakt vart jag vill se mig själv om 5 år, men just nu är det bara dimma. Väntar lite på att det ska konkretisera sig, förstår inte varför jag inte kan svara på frågan Vad vill jag?, men tänker att det nog ger med sig.

 

3 Comments

 1. Attraktionslagen tror jag på! Att godhet föder godhet är också en (klyscha kanske) sak jag håller av. Jag tror att det (allt) man gör kommer tillbaka, kanske inte med en gång, men det kommer tillbaka.
  Det är aldrig försent att börja med något!

 2. Hola,
  Ett tips i att ”hitta dig själv”. Vi fick denna bok, Business Model You, pâ jobbet av Human Resources (personalavdelningen pâ svenska???) och jag tyckte den var oerhört effectiv och inte bara en massa blabla…den är mer praktisk. Man genomför tester och fâr hjälp att identifiera just det man är bra pâ eller gillar att göra. Gâr att beställa pâ olika sprâk (finns antagligen pâ franska och kanske svenska) ifall du inte vill ha den pâ engelska. Pâ denna webbsida kan du läsa mer: http://businessmodelyou.com/ Ett annat tips kan vara att efter att du har läst boken och ”hittat dig själv” (lâter sâ fânigt men ack dock sâ nödvändigt) sâ kan det vara en bra idé eller hjälp att försöka göra lite planer och här kan du hitta exempel pâ hur man kan göra en enkel och realistisk 5-ârs plan, 3-ârs plan och sedan 1-ârs plan: http://thinkocrats.net/holistic-life-plans/
  Lycka till i ditt sökande! 🙂
  Mvh,
  Marina i Spanien

Write A Comment