The eagles have landed. - Looking for sara

20286942_10154901397117756_7616220895550992323_oAtt skicka sina små fransyskor till Sverige var en inte helt enkel match på grund av

 1. Ingen l’autorisation de sortie du territoire
 2. En mamma som har ett helt annat efternamn än sina telningar (men hur kan vi veta Madame att Ni är deras mor?)
 3. Barnens ömma fader som befinner sig i Chicago i helt annan time zone som inte kunde bekräfta någonting
 4. Jag är JÄTTEMEDVETEN om att jag som frånskild måste ha Chris signatur någonstans och intygande om att barnen får lämna franskt territorium men… jag hade glömt.

Pust. Det tog ett tag innan vi fick grönt ljus och boardingkorten runt halsen. Jag följde dem till säkerhetskontrollen och när flygvärdinnan såg tårarna i mina ögon och hörde paniken i min röst så sade hon käckt att ”nu tar vi ett jättesnabbt farväl av mamma”. Så de såg inte hur jag reducerades till en tårpöl när de försvann mot gaten.

De kom fram rufsiga och trötta. Och får aldrig veta att mitt hjärta slutade slå under två och en halv timmas tid. Att tårarna gjorde att jag inte hittade till RER-tåget. Sen skärpte jag mig. Det är j en jättechans att få åka till Sverige på egen hand.

10 Comments

 1. Åh första resan till Sverige utan mamma : ). Modiga tjejer, de kommer att ha det jättebra. Kostar det mycket att boka ”accompagnateur”?

  • Det kostar ungefär 50 euro extra per biljett, och det är så tryggt och bra, de följer med barnen genom säkerhetskontrollen, ända till gaten, så får de kliva på flygplanet först. Framme på destination hämtar de ut bagaget och följer barnen ända ut till ankomsthallen. Mina tjejer var jättenöjda!

    • Nej, för hela resan, tror jag betalade ungefär 350 per biljett, för var och en. Kändes ganska överkomligt. xx

     • Ok! Det var inte så mycket. Bra att veta : ), mina pojkar kommer säkert också att åka själv så småningom.

 2. Anna Stouvenel Reply

  Oh vad stort. Jag har varit med om samma sak och det känns som om strupen vore av eld och ögonen grumliga av târar forever. Jag kan inte lâta bli att fnissa över dina administrativa problem. jag har själv en gâng glömt att kontrollera utgângsdatum pâ sonens pass. jag fick helt enkelt lösa det genom att ta nattâget frân Rom en dag tidigare, medans resten av familjen flög hem.

 3. Herreguuuuud, vad modig du var!! Jag heter f ö officiellt mitt gifta namn och inte bara Lans. Ex-mannens namn tar jag inte bort förrän vår son är myndig. Gudars, vad kämpigt det är i syora delen av världen att inte ha samma namn som sina barn …

 4. Hola, bra gjort!!! De har varandra och dâ kommer de inte tycka att det känns läskigt utan spännande och de kommer att bli ännu bättre pâ svenska tack vare denna resa pâ egen hand utan mamma som pratar franska med dem. 🙂 Jag lärde mig finska tack vare sâdana resor till släkten och jag reste alltid själv vilket var lite läskigt första gângerna men det gick alltid jättebra.

  • Ja! De kämpar med svenskan med mina föräldrar som de inte gör när de är med mig!

Write A Comment