Längt. - Looking for sara

nous paris paris3 paris4L fyller år nästa vecka. Han önskar sig en grej, en middag på restaurang med mig. Flera timmar lång.

Utan barn. Men vi har ingen barnvakt. Har aldrig haft. Känner att det vore nödvändigt just nu, att kunna fixa EN KVÄLL OM ÅRET utan någon av pysslingarna. Ringa barnvaktsfirma? Gör folk så? Frågar en kompis utan att hen erbjudit sig spontant?

Äsch, lite egoistiskt, och ingenting livsnödvändigt. Men jag vill nog önska mig samma sak.

Att äta middag länge, hinna se varandra i ögonen. Långsamt flanera runt i en paris-natt utan att ansvar för att någon ska få för sig att hoppa i floden eller springa ut i trafiken. Lyxen? Friheten? Att hinna på allvar se den andra utanför vardagen. Att ta tid på oss, att leta efter den där speciella saken som vi är säkra finns i någon butik inne i Paris, att stanna på någon bar utan att behöva kontrollera att där finns barnstol, att det är barnvänligt att man inte stör någon pga vill dinera med fyra barn. Vilket också är mysigt!

Men det där att gå ut på tu man hand?

Längtar efter en sån kväll så mycket att det gör lite ont.

8 Comments

  1. Alexandra Reply

    Ja, att fråga kompis som inte erbjudit sig kan faktiskt vara en jättebra idé. Så har jag gjort ett par gånger och alltid blivit överraskad över att få ett ja. Så prova. Har de barn i tjejernas åldrar så är det nästan som att de är barnvakter till kompisens barn, om de leker bra med varandra.

  2. Svenska kyrkan i Paris – kyrkorna utomlands brukar ha anslagstavlor där man kan kolla efter barnvakter! Och så googlade jag på svenska ”barnvakt i Paris” och flera trådar kom upp…

  3. Eller betala för barnvakt. Det gör vi. Helt odramatiskt när man väl testat.

  4. Jag tycker helt krasst att någon av flickornas andra förälder kan ta sonen en kväll samtidigt som h-n har dotter/döttrar. Han är deras bror och det borde väl vara av intresse för dem att även lära känna honom …?

  5. Barnvakt! 🙂 Tycker inte ni behöver ha dåligt samvete för det heller, det är klart att man älskar sina barn men barnen mår ju bäst om föräldrarna mår bra och då är ju tumistid ibland nog viktigt 🙂 Hoppas ni hittar barnvakt och får en fin date night! <3

  6. I väntan på barnvakt (som jag också tycker ni kan försöka fixa ) så underskatta inte lunch på tu man hand. Har L möjlighet att jobba hemma ibland så kanske ni kan ses på lunchen iallafall?

Write A Comment