Douce dimanche. - Looking for sara

cheescakeMåndag morgon. Dagen efter kvällen före. Luddes kollegor kom till Fontainebleau på sightseeing (slottet!), glassätande i solen, och sen middag hos oss. Jag hade gjort 8 kilo potatissallad – Swedish style, inte den franska varianten med balsamico och kapris, utan riktigt klistrig majo- och gräddfilsröra – vi grillade korv och stekte quesadillas, vi åt paj, muddlade mojitos och avslutade med cheesecake med Oreo-botten och jordgubbssås. Iskallt rosévin och ljum junikväll. Alltså. Jag lämnade barnen i morse och Ludde tog hand om köket i morse. Så tacksam över detta.

Så värt en måndag med trötta ögon också.

Annars fick Nosse en shot trippelvaccin i lördags (tror att vi är á jour nu), vi hann med storhandling och eftersom vi lovat tjejerna att äta popcorn till finalen i the Voice så blev det så.

Hann även storstäda i helgen, men barnen är så himla kontraproduktiva, som små tornados som aldrig plockar upp efter sig utan lämnar högar av tejp, glitter, kläder, klippta grejer (KLIPP, TYGKLIPP; PAPPERSKLIPP; KARTONGKLIPP; HÅRKLIPP; GLITTERKLIPP; TORKADEBLOMMORKLIPP), klipp överallt. Jag plockar plockar plockar  men helt magiskt så är allting framme efter fyra minuter. Oh well. Vill inte hämma någons kreativitet, men ibland skulle jag vilja städa, och att hemmet remains städat, fattar ni?

Så är det alltid nån i min innersta krets som säger ”Men det ska ju synas att vi bor här”. Och jag som vill fräsa Alla sätter sig i soffan med händerna på knäna och INGEN rör sig och så njuter vi av att titta på hur ordnat det är.

Ni vet.

6 Comments

  1. Ja, vill kedja fast ungflocken efter städning. Men omfamnar kaos. Mentalt och fysiskt.

    Det försvinner inlägg ibland, är det meningen?

    • Hm… Måste lära mig att omfamna det. Ludde säger att det är väl ingen idé att dammsuga en fredag, sen är ju barnen hemma hela helgen, och att det är bättre att bara go with the chaos och dammsuga söndag kväll? Inläggen försvinner inte… Jag tar bort dem när det kommer 30 spam-kommentarer om viagra och sånt jag inte orkar hålla på att filtrera, haha.

  2. Mina barn (och man) åkte bort en fredag och jag hade vinprovning där hemma med några vänner. Hann städa undan, åtminstone det värsta, innan de kom. Det var en underbar känsla: ingen stökade till, alls. Vännerna satt så väluppfostrat vid bordet och drack vin. Kanske någon ställde ett glas vatten på soffbordet, det var allt. En hel kväll höll det sig och en hel förmiddag. På riktigt njöt jag, av de städade ytorna och av lugnet. Sen var det förstås härligt när de kom hem igen också.
    /Anna

    • Låter fantastiskt ju! Och precis, man behöver bara hämta andan ibland, en kväll eller så, sen kan man köra på en termin i kaoset igen!

Write A Comment