Sköna maj. - Looking for sara

jag lunch rosorSköna maj välkommen men inte så fort. Vänta lite, sakta ned? Maj alltså. Läste detta och relaterade så jag blev tårögd. Så mycket att komma ihåg. Pengar till utflykter och lapparna från skolan som ska skrivas under och lämnas tillbaka… Och HÖGARNA. Högarna med post, med tvätt, med saker att sortera, med vinterkläder att sortera, med alla kläder som pysslingarna så blixtsnabbt växer ur…

Egentligen vill jag bara sätta mig i trädgården och titta på när mina jordgubbsplantor gror. Tror att det är jordgubbsplantor men eventuellt är det ogräs. Svårt att säga i det här tidiga, känsliga skedet.

Vill helst bara att barnen ska få vara i trädgården och lera ned sig, men det är läxor, dusch, piano, dagstidningen för lågstadiebarn som tar en kvart att läsa säger de, reda ut tovor i långa hår (FRISÖRBESÖK MÅSTE TA MED DEM TILL FRISSAN MEN NÄR?), hinna klippa naglarna på bebis, när ska alla få rena lakan och har de ätit fem portioner frukt och grönt idag?

Vill helst bara sätta mig i trädgården och titta på alla fyra – kanske att någon har tid att krypa upp i min famn med jordigt, solvarmt hår att dofta på – men HÖGARNA är i vägen ibland.

Tog time out på lunchen. Skulle gått till gymet men det blev lunch i solen. En liten stund av stulen, stannad tid. Ett ögonblick av insikt: Man kan stanna tiden. Och ikväll struntar vi i måstena, jag och pysslingarna, och efter skolan gräver vi och planterar frön. Så får de lägga sig med svarta fötter i vita lakan. Snart helg.

 

2 Comments

  1. Ja men herregud, HÖGARNA! Läste inlägget du länkade till, så mitt i prick. Maj och december är ju årets mest hektiska månader. Och man missar lövsprickning och vitsippor och koltrastar när man jäktar mellan dansuppvisningar (som man så klart vill se) och skolpjäser (som man så klart också vill se). Treåringen i dag under morgonruschen från bilen in till förskolan: ”Vad låter?” Stanna. Snabb överläggning med sig själv. Tio sekunder har vi tid med. Eller? Ja, vad är det som låter? Någon slags fågel. Den kvittrar. Vänta, det är jättemånga fåglar som kvittrar. Och det luktar liksom blomaktigt i luften. Shit, träden är alldeles gröna. När hände det? Man får fyra maskrosor med mycket korta stjälkar tryckta i handen av sin yngsta. Och man lovar att sätta dem i en vas på jobbet.

    • Oh! Jag fick världens längsta smörblommor igår, med rottrådar! Och missade snudd på vårens första fjäril.
      <3

Write A Comment