Friday I'm in love. - Looking for sara

toast

Fredag! Denna helg är redan fullpackad med grejer från morgon till kväll, och jag blir lite matt av att tänka på pianokonsert på musikskolan, gymnastiktävling, repetitioner till allt detta och att vi måste baka muffins som vi sen får betala för att äta. Oh well, comes with the territory. Vi är väl alla gympa-mammor, piano-pappor, hockey-mammor, ridnings-pappor…. etc?  Tänker att sitta i en gymnastikhall i fyra timmar för att se sitt barn hjula tre gånger och slå en volt, är väl ingenting emot att sitta i ett par timmar i en iskall bandyhall.

Det härliga med helg är att det är kravlöst och man kan gå runt i mjukisbyxor och njuta av:

  1. Att melonfröna grott! Och basilikan! Och timjan! Ha! Min exmake såg skeptiskt på vår lilla kruka med melonkärnor, men de har grott, och växer! Det får han bittert ångra när vi kan skörda meloner från köksbänken. *high five*
  2. Frukost länge, länge, länge. Veckorna är svettiga ibland, och då är jag ingen stressad karriärmänniska, jag har ett vanligt jobb med bra tider, kan hämta barn före18. Och ändå finns noll tid känns det som.
  3. Madicken. Vi kollar med tjejerna, och jag inser att jag kan de där filmerna utantill. Magiskt. Och barnen förstår! Men de pratar bara svenska under hot (ex: ”Svarar du inte mig på svenska nu får du inga julklappar”). Education at its best.
  4. Fredagsvinet! Ett glas gott vin på fredagkvällen. Älskar det.
  5. Svensk film! Har hittat Den Goda Viljan på DVD och ska se den med Ludde. Den är delvis inspelad utanför Älsvros, i Härjedalen, där mina föräldrar kommer ifrån. Det droppar jag alltid när den här filmen kommer på tal.
  6. Kanske också hinna prata med den signifikanta andra – Paris-pendlaren. Vi ser knappt varandra i veckorna.

Write A Comment