April & favorit i repris. - Looking for sara

soppaApril skämtar med oss aprillo, det är glasklart. Vädret? Vädret? I ren despair handlade jag paraplyer till hela familjen för tusen spänn.  Så ovärt. I april skulle ju jag fixa trädgården! Den har ingen ägnat sig åt på många år, och jag har så fina trädgårdsvisioner i huvudet (som ska matchas med verkligheten sen), men med hagelstormar och åskskurar har det blivit ganska lite av med det.

En kväll hackade jag bort ganska mycket gräsmatta. Ludde: ”Har du sönder terrassen?” ”Nej, jag gräver en rabatt!”. ”Det ser ut som ett hål?”. ”Jo, men det blir prima sen. När vi ska ha stenparti med lavendel här och ingen får spela fotboll längre”.

Oh well. Nu längtar jag hem för att göra grön soppa (broccoli, squach, grädde och spenat) med roquefort ost. Igen. Barnen får barnvänlig med emmental och sen ska vi steka våfflor. Lyckan hos mina familjemedlemmar när det blir våfflor till efterrätt? Och till frukost dagen efter?

På tal om grönt, har odlat basilika, persilja och gräslök. De ska stå på fönsterbrädan i solsken och frodas. Har varken fönsterbräda eller solsken. Oh well.

 

 

Write A Comment