Morning glory. - Looking for sara

mackaFrukost hos oss har blivit så där klassiskt kontinental, med bröd och smör, sylt eller nutella (inte alla dagar). Mest på grund av att det ska gå fort, och det är det här som barnen gillar mest.  Jag har en unge som är jättehungrig på morgonen och som kan äta två mackor – men som utan problem kan skippa middagen – och en unge som tvingar i sig en halv brödbit men som äter dubbla portioner på kvällen. Min förstfödda, hon som åt roquefort och svarta oliver redan innan hon lärt sig gå.

Sockret i allt detta känns försumbart under en hel dag, och jag försöker skicka med vettiga mellanmål till skolan. Skulle vilja ha mer tid ibland, att förbereda morotsmuffins eller scones på morgonen, hinna plocka fram olika yoghurtar och skära frukt, men ladies & gentlemen, vardagslivet med fyra barn är hektiskt. Åttio procent av mitt liv ägnas åt att plocka ur diskmaskinen, vika tvätt, och ställa fram mat på bordet åt hungriga barn.

Ibland drunknar vi i smulor och alla väskor och skor som samlas i hallen och jag längtar tills vi kan lägga undan vinterkläderna för gott. Vi bor – när vi är fulltaliga – sex personer på 95 kvadrat, och det har sina fördelar, till exempel så samlar vi inte på oss grejer och rensar hela tiden bort sånt som vi inte behöver. Vi inser ju att vi behöver större om kanske redan 1-2 år, när barnen blir större.

Men tills dess sliter vi på lilla radhuset – det är fint ibland att tänka att det inte är någon större katastrof om någon kör in med trambilen i en dörrkarm, eller skriver sitt namn på barnrumsväggen. Men visst längtar jag ibland efter mera utrymme. Men tills dess är det compact living och trängsel kring frukostbordet.

 

2 Comments

 1. Inte att förglömma:
  1. de stora barnen skall hjälpa till hemma…
  2. Barn bränner mer kalorier än vuxna.
  3. Det som inte görs på en söndag inför veckan händer inte förrän nästa sön. Bakning, storkok osv.

  • Våra stora är så duktiga på att duka bordet, klä sig själva, passa lillebror korta stunder… Det är fantastiskt! Och haha, det som inte hände förra söndagen lär inte hända nästa heller. 🙂

   XXX

Write A Comment